Azt ígérik, szakmai kérdésekbe nem szól bele a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

A  NER káderképzője, az MCC lett Libri többségi tulajdonosa, majdnem az összes részvényt megvették

Illusztráció: Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) konferenciáján, június 5-én. MTI/Soós Lajos

Szerződést kötött a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjára – közölte az MCC.

A tranzakcióval az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává.

Az MCC 2021 áprilisa óta kisebbségi részvényese a Libri Csoportnak. Azt írják, stratégiai-pénzügyi befektetőként kívánnak résztvenni a vállalatcsoport életében, a cégcsoport vezetésének összetétele változatlan marad. a korábbi többségi részvényes SQ Invest tulajdonosa, Balogh Ákos igazgatósági tagként marad a Libri Csoportnál.

A tranzakció zárását még jóvá kell hagynia a Gazdasági Versenyhivatalnak.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Még hogy nem szól bele? Majd fentről megmondják, mit lehet árulni, és mit nem! Mely könyvek kerülnek "indexre". Anno ötvenes évek!
simmering73
"Ez a lépés a kultúra megszállásának és a lakosság központilag vezérelt agymosásának szerves része. A Libri a könyvpiac legnagyobb bolthálózatával rendelkezik, az online piacot is uralja a Bookline révén, amely a cégcsoporthoz tartozik, kiadói területen is jelentős érdekeltséggel és befolyással bír, ezért a megszálló orbáni hatalom abszolút befolyással és ellenőrzéssel bír afölött, milyen könyvet terjesztenek, és milyen könyvek jelenhetnek meg Magyarországon. Amit a Libri nem támogat és nem terjeszt, az nem jut el az olvasókhoz.

A Librin kívül fennmaradó rés tovább szűkülhet: a Libri új tulajdonosa, az Orbán-maffia, megfojtja a konkurenciát, különösen az alternatív, eltérő szellemiségű, független kiadókat, terjesztőket és boltokat. Az maradhat majd a piacon, aki alárendeli magát a Librinek és a Libri alá betagozódva viszonteladóvá válik. A Librin keresztül a rezsim ellenőrzése, uralma alá vonja a teljes könyvpiacot. Ez azt jelenti, hogy a cenzúra elérte a könyvkiadást és a könyvterjesztést, a magyar emberek észrevétlenül egy cenzurált könyvpiac termékeiből választhatnak, azt olvashatják, amit a NER enged."
nepszava.us/a-libri-uj-neve-illibri-orban-cenzurazza-a-konyvpiacot-1/
Nessy
@simmering73: Mindig akad majd "olvasóink jelezték" bejelentő, feljelentő, aki miatt hol ifjúsági könyvet csomagolnak sötét csomagolópapírba, hol felnőtt könyvet nem árusítanak, mert nem felel meg a jobbolsali, keresztény kultúrának, LMBTQ, a lelki nyugalom megzavarására alkalmas, gender tartalma miatt. Pedig egy jó könyv gndolatot ébreszt, szembesíti az olvasót a való élettel, vélemény alkotásra késztet. Akit ez zavar. vegyen érzelmes leányregényeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.