Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap a pedagógusok béremeléséről beszélt.

Gulyás Gergely Bayer Zsoltnak cáfolta meg, amit eddig az összes fideszes szentírásnak gondolt

Gulyás Bayernek adta elő az eddigi kommunikációjuk ellenkezőjét. Forrás: Hír TV

A fideszes politikus a Hír TV Bayer Show című műsorában elismerte, hogy a tanárok béremelése nem pártszimpátia kérdése, az az ország érdeke – vette észre a 24.hu.

Gulyás szerint a tanári fizetések elértéktelenedése relatív. A béremelés gyorsabban menne az uniós pénzzel, de ha azok nem érkeznek meg, Gulyás ígérete szerint akkor is megemelik a tanárbéreket ebben a ciklusban csaknem 50 százalékkal. „Minden évben 10 százalékkal akkor is emelünk” – hangsúlyozta – elegánsan elhallgatva, hogy az orbáni gazdaságvezérlés miatt az infláció ennek az értéknek jelenleg több, mint a kétszerese.

A téma a hétfő délelőtt fél tizenegykor kezdődő Kormányinfón is terítékre kerülhet.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a fideszes kormány azt vállalta, hogy három év alatt 75 százalékkal növeli a pedagógusok bérét. Ezt az első időben elsősorban uniós forrásból, utána pedig magyar forrásból ígérte megvalósítani. Körülbelül 800 milliárd forint uniós és 5600 milliárd forint költségvetési forrást fordítanának a célra 2030-ig.

Eközben több mint egy éve tüntetnek civilek, tanárok és diákok az oktatás helyzetének javításáért – több tiltakozó tanárt el is bocsájtottak. A fideszes kommunikáció tudomást sem vesz a tüntetésekről, vagy dezinformál, miközben Pintér Sándor rendőrsége könnygázt fúj a tiltakozó tizenéves gyerekekre.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Nessy: ...tudatosan silányítják le béremelésre.
Így csak egy kis társadalmi réteget érint. Az oktatás meg mindenkit. Még ha nem is értik a fideszesek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Philip Marlowe: Minden kiderül te vagy sötét.
Legalább hallgatnál...
looper
Az a sok buta belterjes magyar paraszt egymás hegyén-hátán - mint a csótányok!

Undorító, ami itt folyik!
Peller Anikó
@filip lówé: A gulyás azt cáfolta meg amit mindenki tudott eddig: a tanárok béremelése nem pártszimpátia kérdése, mondta ő.

Tehát a magad eszére lefordítva eddig azt hittük, hogy pártszimpátia kérdése, de ezt ő cáfolta.

Mi meg eztán sem hisszük el. Na így szájbarágósan érted már hülyegyerek? Ja nem, így se.
csak úgy....
@Philip Marlowe: te nem vagy a rákos fülöpkének rokona ,ezzel a szép magyar neveddel? :)
Juhász István
Béremelés : ÉVENTE 10 %. OK... Infláció : ÉVENTE cirka 20 %. Matematikai művelet : minusz 10 % a visszaesés évente. Még pár év, és a pedagógusbér nivellálódni fog a NYUGDIJAK szinvonalához. De... mi lesz, ha majd a pedagógus státusza is megváltozik, és ő is NYUGDIJAS lesz ?
drrotf
Amennyiben a tanárok béremelése nem párt szimpátia kérdése, és az az ország érdeke, akkor az ezért harcoló sztrájkoló tanárok az ország érdekeiért küzdöttek és kirúgás lett a jutalmuk.Ezután a kijelentés után nem kellene a kormánynak , a miniszternek, vagy G.G-nek bocsánatot kérni a meghurcolt tanároktól,és reparálni az okozott kárt.Az ország érdekeiért küzdőknek ez szerinte kijár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.