A gazdaságvédelmi akciótervbe illeszkedő döntésként a kormány arról határozott, hogy lehetővé teszi a SZÉP-kártyák felhasználását hidegélelemre – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Fontos bejelentést tett a kormány a SZÉP-kártyákkal kapcsolatban

Kiemelte:

augusztus 1-jétől december 31-ig erre korlátlanul lesz lehetőség, és ezzel egyidejűleg azt is lehetővé teszik, hogy ebben az időszakban a munkáltatók a SZÉP-kártya keretét, amelynek maximális összege 450 ezer forint, további 200 ezer forinttal megemeljék a kedvezményes szabályoknak megfelelően.

Közölte: a gyógyszerforgalmazó cégek esetében a kormány arról döntött, hogy július 1-jétől az extraprofitadójuk felét leírhatják, ha azt beruházásra vagy kutatás-fejlesztésre fordítják.

A gyógyszergyártók esetén pedig a jövő évben megfelezik az extraprofitadót, és ezt "még egyszer meg lehet felezni", tehát ennek a fele is leírható, ha az érintett cégek a beruházásra, illetve a kutatás-fejlesztésre költik ezt az összeget – mondta Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
A" fijúk" elismerték hogy nagyon drágák az élelmiszerek , s ezért már "Szép kártyával" is lehet élelmiszert venni!Nem az élelmiszer árakat csökkentésére törekszik a "mi" kormányunk, hanem megengedi hogy az eddig más célra igénybe vehet pénzt is ennivalóra költsék az emberek, mert tudják hogy éhes gyomorral nem lehet dolgozni, és nagyon békétlen a magyar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.