Felszámolási kérelmet nyújtottak be az egykor Schobert Norbert alapította cég ellen. A pár éve még jól menő Update-ről rossz hírek jönnek.

Fel akarják számolni Schobert Norbert cégét, a fitneszcézár nem tudja mi a baj vele

Norbi nem is érti mi a baj. Forrás: Pixabay

A vállalkozásnál likviditási, logisztikai problémák léptek fel, végrehajtást kértek rá, üzleteket kellett bezárniuk, a Gazdasági Versenyhivatal is büntetett. A cég pénzügyi stabilitásával is gond lehet, mert a kirótt bírságot sem egyenlítették ki.

A Blikk birtokába jutott egy irat, amelyben egy, a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel üzleti kapcsolatban lévő, szigetszentmiklósi székhelyű cég jogi képviselője felszámolási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának a vállalkozás ellen. Még a „jelentős összegű” tartozásuk fizetési felszólítását tartalmazó levelét sem tudták kézbesíteni.

Az interneten elérhető céges adatok alapján az egykori alapító, Schobert Norbert már „csak” vezérigazgató. A felszámolási kérelem miatt viszont neki is fájhat a feje.

Ez egy kérelem, ebből nem következik automatikusan, hogy el is rendelik a felszámolást. Mindenesetre ilyet akkor nyújt be egy hitelező, ha már nagyon-nagyon nem akar fizetni az adós. Érdekes az is, hogy a kérelem szerint a székhelyről visszajött a hitelező felszólító levele. Ilyenkor 45 napja van az adósnak, hogy rendezze a tartozását, ez most jár le. Természetesen az adós vitathatja is a követelés jogosságát. Egy biztos, a bíróságnak összességében 60 napon belül kell döntenie az ügyben, ha addig nem rendezik az ügyet a felek

– elemezte a helyzetet Tóth Levente, a Bank 360 munkatársa.

A felszámolási kérelmet egyébként egy sütőipari alapanyagokat gyártó, 12 éve alapított cég nevében adta be egy ügyvédi iroda. A Blikknek sem a cég, sem a jogi képviselet nem adott tájékoztatást; több alkalommal is visszahívást ígértek, de ez nem történt meg. Schobert Norbert szerint

a Norbi Update nincs üzleti kapcsolatban ezzel a céggel, a könyvelésen befogadott számlája ennek a cégnek nincs, éppen ezért fizetési felszólítás sem érkezhetett. Sőt, a cégbíróságtól sem kaptunk semmilyen iratot ez ügyben

– jelentette ki az üzletember, aki azt állította, az egyik beszállítójuk állt kapcsolatban a felszámolást kérelmező vállalkozással.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
És ezután mi lesz Rácz Géza szponzorálásával!!
A végén még befuccsol a projekt!!!??
hát az nem lenne valami szép!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
C_3PO
Mehet vissza rendőrnek! Nagyon kell oda!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.