Anton Gorjev 2022 márciusában lett kiutasítva Szlovákiából. Az orosz kém-diplomata 2012 és 2020 között gond nélkül kémkedhetett Magyarországon, még oroszpárti társadalmi szervezeteket is segítve.

Azonnal lebukott új helyén a Magyarországon nyolc évig tanyázó orosz kém

A fideszes kormány nyolc évig simogatta a ruszki kémet. Forrás: Móra-Net TV

A VSquare nemzetközi oknyomozó portálon Panyi Szabolcs írt a 40 éves Anton Gorjevről, az orosz katonai hírszerzés, a GRU emberéről.

A hadseregben hírszerző kiképzést szerző Gorjev 2012 májusában, orosz konzulként érkezett Budapestre. Olyan, a Kreml nemzetközi érdekeivel szimpatizáló kis szervezetek köreiben volt aktív, mint a Simó Endre, nyugdíjas aktivista által szervezett Magyar Békekör, ezekkel 2015 elején Ukrajna-ellenes összejövetel szervezésében is közreműködött – írja a 168 óra.

Gorjev Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk mostani parlamenti frakcióvezetőjét is meglátogatta, még ásotthalmi polgármester korában. Ekkor avatta fel a faluban a Jurij Gagarin űrhajósról elnevezett utcát. Székesfehérvárra pedig elkísérte a putyinista orosz motorosbandát, az Éjjeli Farkasokat, szovjet emlékművet koszorúzgatni.

Az Egyesült Államok drogellenes hatósága, a DEA két orosz fegyverkereskedőt is lekapcsolt 2016 novemberében, Budapesten, egy mexikói drogkartellel való üzeletelés címén. De hiába küldött Washington Ljubisin és társa ellen kiadatási kérelmet, Gorjev aki konzulként a letartóztatott fegyverkereskedőkkel rendszeresen kapcsolatot tartott, egy moszkvai nyomozás ürügye alatt ugyancsak a kiadatását kérte. Magyarország végül az utóbbi kérelemnek tett eleget 2018-ban, így a fegyvernepper szabadon távozhatott Oroszországba.

Forrás: VSquare, 168 óra
Fotó: Móra Net TV

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

looper
Ennyire durván oroszos arccal sem bukott le - 8 fucking évig?
Akkor a magyar kémelhárítókat át kell világítani - vagy valami.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
looper
Megöltek, megkínoztak - mindent tudok a halálról, amit tudni kell róla - puta!!
looper
@Namely: Hú, de hülye vagy. Akkor mond ki te! És legyen vége - itt és most!
Én nem felszólítottam, hanem kértem - vágod geci?!
looper
@Namely: Ugye milyen hülyén hangozna, hogy "Mondd ki te?" Olyan természetellenes lenne - Origo féle magyaratalan bullshit.
looper
Ki mondja, hogy mondd? Nem mondja senki!
Toller Béla
@Maccska: Csusztatsz, az orosz követséget nem világították át...
Namely
@looper: "Én nem felszólítottam, hanem kértem - vágod geci?! "
Azt nem úgy fejezzük ki magyarul, de nem baj, folytasd tovább a szánalmas, trollkodásnak is gyenge baromságaidat.
Már korábban is vágtam, hogy egy idióta vagy. Nem kell ennyire sokoldalúan kifejtened. De magyarázd nyugodtan tovább, kifejezetten jót szórakozok rajtad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.