A Bahart katamaránjai és kompjai Komáromból tartanak a Balaton felé. Szerda este fognak Budapestnél járni.

Elkóborolt balatoni kompokat fotóztak a Dunán

Négy új hajó tart a Balaton felé. Forrás: Pixabay

Négy év után ismét hajózható a Sió, amin keresztül napok óta jelentős mennyiségű vizet engednek le a Balatonból. A Balaton kedvező vízállásának köszönhetően megkezdődött a Bahart új hajóinak odaszállítása a Dunán – írja az Infostart.

A konvoj várhatóan este érkezik meg Budapestre, majd hajnalban indul tovább a Sió-csatorna felé.

A rendszerváltás óta nem érkezett új komp és katamarán a Balatonra. A korszerű és kényelmes hajók nemcsak turisztikai szempontból jelentősek, hanem a helyi közlekedésben is fontos szerepet játszanak majd. Segítségükkel a balatoni lakosok is könnyebben közlekedhetnek a két part között. A két új komp a Szántód és a Tihany nevet kapja, a két új katamarán pedig Balaton és Tomaj néven fog forgalomba állni.

A Balatoni Hajózási Zrt. a Magyar Turisztika Ügynökség közreműködésével építtetett két új személyhajója és két kompja a komáromi hajógyárban készült el 2021-ben. Az új hajók vízre bocsátása és üzempróbája a hajógyárban megtörtént és szállításra előkészített állapotban várták, hogy a Balaton vízállása, valamint az időjárás lehetővé tegye a vízi szállítást – írja a Hajózás.

A hajók délelőtt indultak útnak a komáromi hajógyárból a Dunán, Komárom és a Sió torkolata között 272 kilométert tesznek meg. Mivel a hajókat a szállítás miatt részlegesen szét kellett szerelni, a forgalomba állás előtt még több hónapos szerelési munkák várhatók a Balatonra érkezésük után.

Forrás: Infostart, Facebook
Fotó: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Rövidesen +újul a balatoni hajóforgalom a 2 katamarán és a 2 komp forgalomba állításával!
Már nagyon várják a turisták az eseményt
csak ennyi
barátilag
J,L,
jesz
A Sión való felúsztatást megnézném...

Miközben a helyiek lázadoznak a zsilipek kinyitása miatt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.