A balatoni nyaralás egyre drágább mulatság. Sokba kerül a szállás, az étkezés, a strandolás és persze a szórakozás is.

Óriási a baj a Balatonnál, a nyaralók teljesen kiborultak

Hajmeresztően megdrágult a Balaton. Forrás: Pixabay

Nem csoda, hogy a belföldi nyaralók visszafogják magukat: a Pénzcentrum kiszámolta, hogy egy képzeletbeli négy fős családnak mennyibe kerül egy nap a Balatonnál, ha csak leutaznak eltölteni ott egy napot.

Az útiköltségre 15 ezer forintot számoltak átlagosan. Mivel a brutális infláció az étkezést is drágítja, nagyjából 30 ezer forintot számoltak éttermi étkezésre – ez persze igény szerint változhat. A strandbelépővel együtt pedig már meg is van a napi 50 ezer forintos költség.

Mivel a szállás az egyik legnagyobb kiadás a balatoni nyaralás során, érdemes alaposan körülnézni a kínálatban és összehasonlítani az árakat. A legolcsóbb megoldás általában a sátorozás vagy a kempingezés (esetleg szerezni valahonnan egy kitakarított dobozos furgont) ezeknek ráadásul megvan a maga hangulata is.

Étkezésen leginkább az otthoni főzéssel vagy piknikezéssel spórolhatunk. Ehhez beszerezhetünk helyi alapanyagokat a piacokról vagy a boltokból. Ha inkább étteremben ennénk, érdemes elkerülni a vízparti vagy a turista csalogató helyeket, mert ezek általában drágábbak.

Ingyenes strand is van a Balatonnál (pl. Balatonföldvár: Nyugati strand) csak itt arra is fel kell készülni, hogy jóval kevesebb szolgáltatást kapunk.

Forrás: Pénzcentrum
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Múltkor a boltban egy németül beszélő család mellett mentem el. Az árakat csodálták. Főleg, hogy a kisebb kiszerelésű ketchup annyiba került vagy drágább volt, mint náluk a nagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Múltkor a boltban egy németül beszélő család mellett mentem el. Az árakat csodálták. Főleg, hogy a kisebb kiszerelésű ketchup annyiba került vagy drágább volt, mint náluk a nagy.
simmering73
@KisTehen: A tehenészeti telepen meg ingyen bokáig állhatsz a kerékfertőtlenítő medencében akár egész nap, ha seggbe nem rúg a pásztorod.
Yoda69
Nyugtassa meg a Balatonon nyaralókat, hogy ez az óriási pénz, amit elköltenek, javarészben nem a nyugati multikhoz vándorol, hanem orbaviktor es oligarchai zsebebe.
looper
Tegnap megint leértem az aljára. Asszem ideje hosszabb szünetet tartanom.
Nálam mi a hosszabb? Egy héttől az örökkévalóságig terjed
Jó hír: Maradt egy DAB-om. Jéghideg, frissítő.
Rossz hír: Fenn voltam a ZOOM-on. Nem tudom kikkel léptem kontaktba - egy alsógatyában.

Már remélni sem merek!
Anyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
balos
Hol van a riviéra a Balatonhoz?Messzi!
ómió
"Óriási a baj a Balcsin"!? Már nem férnek el a vízben!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.