Szerdán a tagállamok elfogadták az Oroszország elleni 11. szankciós csomagot, amihez a magyar kormány is hozzájárult. Az új szankciós határozat még nem nyilvános, de a Válasz Online brüsszeli forrásoktól úgy értesült, a magyar kormánynak sikerült egy újabb felmentést kiharcolnia. Így a Metrovagonmas jöhet elvégezni a 3-as metró kocsijainak a karbantartását, és ehhez az eszközöket is exportálhatja Magyarországra.

A Válasz Online brüsszeli forrásoktól úgy értesült, hogy a magyar kormánynak sikerült újabb felmentést kiharcolnia az Oroszország elleni 11. európai uniós szankciós csomag elfogadásakor, amit Magyarország is megszavazott. A lap a Facebook-oldalán azt írja:

a szövegbe bekerült, hogy a 3-as metró orosz szerelvényeinek karbantartását az orosz Metrovagonmas továbbra is elvégezheti, és ehhez nagy értékű eszközöket exportálhat Magyarországra.

Az Orbán-kormánynak sikerült egy újabb felmentést kiharcolnia magának: Kiszedette a 3-as metrót karbantartó orosz céget az új szankciós csomagból

Tarlós István főpolgármester beszédet mond az M3-as vonalon közlekedő első felújított metrószerelvény elindításán Budapesten, a BKK Kőér utcai telephelyén 2017. március 20-án. Az új szerelvény nem sokkal fél 2 után indul utasokkal Kőbánya-Kispestről. Balra Borisz Bogatirjev, a Metrovagonmas vezérigazgatója. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A BKV már tavaly márciusban szembesült azzal, hogy hiába vállaltak harminc év garanciát az oroszok a 3-as metró szerelvényeire, ennek érvényesítését a háború utáni első szankciós kör ellehetetlenítette. Akkoriban felmerült, hogy a BKV lehív 10 milliárd forintot a Metrovagonmastól, és felmondják a javításokról szóló szerződést, de ettől még nem oldódott volna meg a probléma, hogy honnan lesz alkatrész az Oroszországban gyártott szerelvényekhez.

A Válasz Online szerint ez magyarázhatja, hogy a magyar kormány megszavazta a csomagot, annak ellenére is, hogy az OTP-t az ukrán korrupcióellenes hatóság nem vette le az oroszokat támogató cégek listájáról. Márpedig Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta, amíg ez nem történik meg, addig vétózza Budapest a 11. szankciós csomagot. 

A lap brüsszeli információi szerint a magyar kormány ugyanakkor jelezte, egy függőben lévő, félmilliárd eurós fegyvervásárlási támogatást továbbra sem enged át, amíg az OTP a listán van.

A Népszava cikke szerint a Metrovagonmas által meglehetősen rossz minőségben újragyártott metrókocsik közül minden negyedik üzemképtelen volt februárban. Akkoriban sorozathiba, durva rozsdásodás, illetve nagy karbantartási igény miatt egyre több kocsit kellett átmenetileg kivonni a forgalomból.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@KisTehen: Turhás "bömbi" Pesta bácsi elbaszott szerződését kell orvosolni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
@KisTehen: Turhás "bömbi" Pesta bácsi elbaszott szerződését kell orvosolni!
Yoda69
Ez csak orbannak jo, mert ujabb mutyira es lopasra ad lehetoseget.
Budapest mar igy is dupla arat fizetett a klima nelkuli luepukkant ruszki metrokocsikert, ahelyett hogy atlathato beszerzes mellett EU-komfort UJ metrokocsikat vettunk volna.
Ez is sarlos elvtars hagyateka.
Emmersson71
@KisTehen: Eddig azzal kamuzott Orbán, hogy az EU által visszatartott pénz miatt nem tudják emelni a tanárok bérét...most meg már megígérnek mindent is :P
Emmersson71
@KisTehen: Na vééégre! A dagi elintézte? Kap Nobel-békedíjat is?!
ómió
Pedig, ugye, mennyivel "efftársiasabb" lenne, ha az orosz alkatrészek hiánya miatt még a 3-as metró se járhatna!
Yoda69
@ómió: Bolsi, sokkal jobb lett volna, ha sarlos elvtarsadek inkabb a francia, vadi uj, klimas metrokocsikat veszik ugyanabbol a penzbol. De hat ezt is el kellett mutyiznotok, ugye? Te mennyit kaptal belole?
ómió
@Yoda69: Annyira eltűnt már az agyad, hogy a magadéit, a tetvesbolsikat se ismered fel és mindenkit annak szólítasz!? Igényelj magadnak donor kutyaagyat! Az mindig felismeri az övéit! Eszerint az agyad hűlt helye már azt se engedte "tárolnod", hogy anno (amikor még a moszkvai segget nyaltátok) a 3-as metró szerelvényeit, felszerelését szovjet államadósság kiegyenlítése fejében, kvázi ingyen kaptuk az oroszoktól! Pedig, ugye, te anno a mocskos hazudozásoddal együtt inkább a meleg szarig kinyaltad volna Gorbacsovot!?
Yoda69
@ómió: Te kecskebaszo román bolsevik tahó. Itt egyedül ti moszkoviták nyaltok ruszki segget, O1G-vel es szijragoval az élen, akinek erről meg kitüntetése is van. Az, hogy mocskos naci módon ezt másra akarod hazudni, meg nem változtatja meg a tényeket.
ómió
@Yoda69: Ha a valósággal találkozol, tehénbaszó bolsi szarkupac, az nálad mindig ekkora frusztráltságot okoz!? Ráadásul még a donor kutyaagyad is késik, hogy a tetvesbolsi magadéit ne másookra hazudd, hanem felismerd!? Szar ügy lehet! Ha meg ruszkiseggnyalót látnál, szarkupac efftárs, azt se kell másokra hazudnod! Látogasd meg Böszme efftársadékat a Szemkilövetőhegyen! Ők ott családi keretek között, Totó kutyival karöltve nyalták csillogóra a putyini hátsót!
Yoda69
@ómió: Bolsevik, nagyon izzadság szagú az erőlködésed. Arról beszelj, am most van te moszkovita seggnyalo, ne arról, ami 15-20 evvel ezelőtt volt.
Latom jól ismered a Gyurcsány családot. Csak nem ott nyaltal segget mielőtt O1G hatalomra került?
ómió
@Yoda69: Szóval, még mindig késik a donor kutyaagyad, szarkupac efftárs, hogy legalább a magadéit, a máig is a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat éneklő tetvesbolsi efftársaidat felismerd!? Ez ma van, bolsi tetüfióka! Nem 15-20 évvel ezelőtt! De legalább sürgesd meg, hogy ne kelljen a magadéit másokra hazudnod! Én egyébként nem a Böszme efftársad családját ismerem,(hiába hazudnád őket is rám), hanem a tetvesbolsi fajtádat, azt a népirtó, népnyúzó hazaárulót, amelyikből máig is makogsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok