Vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly májusban ittasan vezetett, majd a Dunán átúszva próbált menekülni a rendőrök elől Óbudán.

Ittasan vezetett, aztán a Dunát átúszva próbált a rendőrök elől menekülni egy férfi BudapestenPixabay

A közlemény szerint a 32 éves vádlott 2022. május 27-én a hajnali órákban a III. kerületben vezetett ittasan, biztonsági öv használata nélkül egy lejárt műszaki érvényességű, forgalomból kivont gépkocsit.

A férfi az Árpád hídról lehajtva nem a biztonságos sebességgel kanyarodott rá a Szentendrei útra, amit a közelben tartózkodó gépkocsis járőrök észleltek, ezért a vádlott után hajtottak, hogy megállítsák.

A rendőröket észlelve a férfi gyorsítani kezdett, ezért a járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették.

A vádlott a menekülés során a piros lámpán áthajtva az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd behajtott a Harrer Pál utcai parkolóba. A férfi onnan gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

Az ügyészség a többszörösen – köztük ittas járművezetésért is – büntetett férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való határozott idejű eltiltást indítványoz – áll a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopásszüneten vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Mindkettőnek "alultápláltja" vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok