Az MSZP Országos Központjának közleménye a nyugdíjasok megsegítéséről szól, de központi eleme az orbáni infláció is.

Az MSZP három lépésben biztosítaná a nyugdíjasok megsegítésétMTI/Lakatos Péter

Az MSZP közleménye szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt az orbáni infláció 20 százalék felett van. Szerintük kimondható, hogy megélhetési válság van, ez pedig különösen hátrányosan érinti a nyugdíjasokat. Ezért nyújtott be az MSZP határozati javaslatot az Országgyűlésnek.

Hangsúlyozzák: hazánkban a kétmillió nyugdíjas fele még a 160 ezer forintot sem kapja meg. Az MSZP éppen ezért nyújtotta be a hárompontos országgyűlési határozati javaslatát.

A Magyar Szocialista Párt javaslatai:

1. A kormány hozzon olyan intézkedést, amely lehetővé teszi a visszatérést a vegyes indexáláshoz. Legalább két tényezőt vegyenek figyelembe a nyugdíjak kiszámításakor: a tervezett inflációt és a nettó bér növekedését, 50-50 százalékban.

2. Állítsák vissza a járulékplafont. Az elmúlt években a nyugdíjak jelentős mértékben polarizálódtak, ezért egymillió forintnál meg kell húzni a járulékfizetési kötelezettség határát.

3. A nyugdíjakat differenciáltan kell felzárkóztatni. Az MSZP azt javasolja, hogy öt évig mindenki kapja meg az inflációval növelt nyugdíjemelést, de a javasolt vegyes indexálás kapcsán, a keresetemelkedés alapján számított nyugdíjat – az átlagnyugdíj arányában – mindenki azonos összegben kapja meg.

Forrás: MTI/ OS

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Mit akar az MSZP?Úgy eltűnnek jövőre mint az aranyóra!2-3 % -al verik a nyálukat!
Pálinkás Pál
vazze...ebben az országban csak nyuggerek élnek...?...kíváncsi lennék, ha nem lenne szavazati joguk, akkor is ilyen fontos lenne mindkét oldal számára..?
jesz
szép...szép... ez a három ajánlat mikor is válik valóra?
ómió
"Nyugdíjasmegsegítés" bolsi módra?! Hány havi nyugdíjat lopnátok el, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.