Napokon belül fennakadások lehetnek a lakosság inzulinellátásában – áll az egészségügyi államtitkár által küldött levélben, amit a magyar háziorvosok kaptak meg.

Üzent az egészségügyi államtitkár: júliustól hiány lehet létfontosságú inzulinkészítményekből

Fotó: Pixabay

„2023. július 1-jétől egyes humán inzulint tartalmazó készítmények elérhetősége megváltozik. Figyelemmel arra, hogy a kiadott szakorvosi javaslatok valamennyi humán inzulint tartalmazó készítményre érvényesek (függetlenül attól, hogy a javaslathoz konkrét készítmény is megjelölésre került-e), kérem, hogy a konkrét gyógyszer rendelése előtt kérjen tájékoztatást a közeli gyógyszertártól az elérhető humán inzulin készítményekről” – írta június 26-án kelt levelében az államtitkár a háziorvosoknak. Azt is hozzátette, hogy új szakorvosi javaslatra nincs szükség, az érvényes javaslat alapján bármely gyártó készítménye rendelhető.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) termékhiánylistáján jelenleg három human inzulin hatóanyagú készítmény szerepel hiánycikként, melyeket a Sanofi-Aventis forgalmaz, és 5x3 ml kiszerelésűek előretöltött injekciós tollban. Az egyik termék esetében gyártási gondok miatt alakult ki hiány, két másik készítmény pedig piaci megfontolás miatt nem kapható a patikákban.

Forrás: Infostart

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
"Amíg Orbán Viktor hatalmon van, lesz nyugdíjunk, orvosunk, oktatás, csak sokan éheznek majd, funkcionális analfabéták maradnak, és még többen belehalnak" (Palotás János)
Néro2
Ezen a fitymák trágyadombján csak tolvajokból hazugokból meg erkölcs nélküli lényekből nincs hiány.
Mind savazók mind meg vezetőik szintjén.
Dunát lehet ezekkel a lényekkel rekeszteni.
De hát biztos jóvanezígy csak legyen tánc meg zene meg zárcsökkentés és csak a Fidzse !
jáger laszló
Hát ez tényleg futurisztikus jövőt feltételez!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Akinek van pénze, majd meghozatja nyugatról, akinek nincs, az így járt. Alig pár százezer emberről lehet csak szó. Tudjuk, a betegellátás magasszínten, folyamatosan biztosított. Ez vonatkozik a gyógyszer ellátásra is.
Revans
@durbincs:
Maga is egy söpredék GECI!:))
Nessy
Hány libáért kapott orvosi diplomát az álomtitkár "úr" ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.