Az orosz-ukrán háború következtében Kárpátaljáról nagy számban menekültek hazánkba magyar anyanyelvű roma családok. A kezdeti segítségnyújtás az életfeltételeik megteremtésére irányult, de a Magyarországon maradt menekültek számára ugyanígy lényeges, hogy a társadalomba való beilleszkedésben is segítséget kapjanak. Ennek fontos része, hogy az ide érkező gyerekek ne csak együtt élni, de együtt tanulni is tudjanak a helyi közösségben, a hátrányos helyzetű fiatalok mentorálásával és módszertani fejlesztésével foglalkozó Motiváció Oktatási Egyesület pedig éppen ebben segít nekik. A szegedi tanévzáró eseményükön mi is ott voltunk, és a kezdeményezés hátteréről, részleteiről kérdeztük a szakembereket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Pedagógiai segítség a menekülteknek?! Na ne röhögtess pubi! A magyar gyerekeknek sincs / se lesz már pedagógus,nemhogy a menekülteknek. Az óvódát-iskolát lesilányította a fidesz gyerekmegőrzővé..Szégyen a kormányra nézve,hogy a nagy ,-és egyre csak dagadó parlamenti vízfej béremelését mindig megoldják év elején Eu-s pénzek nélkül is. Erre biztos van pár-tízmilliárd a fiók aljában, hogy a teljesen indolkolatlanul, egyébként se kevés bérüket megemeljék fejenként néhány százezerrel,vagy millióval. Csak a pedagógusok,az egészségügyi dolgozók, a postások, a tűzoltók béréről felejtkeznek el. Vagyis az embereknek fontos ágazatokról..De mindig van külhoni óvoda-bölcsőde építésekre,felújításokra, sportlétesítményekre. Bokros Lajos azt mondta,hogy ez egy szégyenkormány. És tényleg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.