Nyilvános üzengetésbe kezdett a Facebookon Szentirmai István jelenlegi fideszes, és Lakatos Béla volt ácsi polgármester kettő gombóc fagylalt miatt.

Két gombóc fagyi miatt kötözködik az akkugyárat a városába csempésző fideszes polgármester

Kínjában kötözködik az akkugyárat Ácsra eresztő fideszes. Forrás: Pixabay

Az Ács határába tervezett kínai katódgyárat a fideszes támogatja, a helyiek és Lakatos viszont hevesen ellenzi – írja a Telex.

Június 14-én Szentirmai István polgármester kiírta Ács város hivatalos Facebook-oldalára, hogy a településre egy nagy beruházás érkezik, amiről csak annyit árul el, hogy nem akkumulátorgyár lesz. Június 21-én bejelentették, hogy Ácson a kínai Houyou épít épít katódgyárat, akkumulátorok alkatrészeinek gyártására.

A hír hallatán rengeteg környékbeli felháborodott, a települést 2010 és 2018 között vezető Lakatos Béla pedig aláírásgyűjtésbe kezdett a beruházás ellen. A petícióval sokan egyetértenek, azt azóta az aHang felületén közel kétezren, a helyszínen pedig több ezren írták alá.

Az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan Lakatos Béla, aki 2004 és 2010 között az egyik ácsi általános iskola igazgatója volt, bejelentette, hogy augusztus végén vállalja olyan felső tagozatos gyerekek felkészítését, akiket pótvizsgára köteleztek. A segítségért cserébe Lakatos diákonként két gombóc fagyit kért, feltéve, hogy a gyerek átmegy a pótvizsgán.

Az akkugyár alaposan ráégett a fideszes Szentirmaira, aki június 30-án a város hivatalos Facebook-oldalára azt írta: Lakatos „most két gombóc fagylaltért árulja magát, és keresi a támogatókat, becsmérelve olyanokat, akik szívvel lélekkel és komolyan véve a feladatot dolgoznak a városért.”

A katódgyár bejelentése óta a város képviselő-testületében 8 képviselőből 5 lemondott, mert szerintük nem kaptak megfelelő tájékoztatást a gyárról. A polgármester posztjában azt írta: szerinte „ez a közelgő választáson a saját malmukra hajthatja a vizet, ha rágalmakkal és hazugságokkal gyengítik meg azt, aki jelenleg a város élén áll.”

A posztra Lakatos Béla volt polgármester azt írta: „Ez a nyilatkozat végtelenül sértő nem csak rám nézve, de a lemondott képviselőkre is. 2 gombóc fagyiért árulom magam? A gyerekekkel azért foglalkozom, mert sok szülőnek nincs pénze tanárt fogadni felkészíteni a gyermekét. S mi köze ennek a katódgyárhoz?!”

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Maccska: 15.43: Nem is a fagyi a probléma, hanem az ország totális elmérgesítése! Már megtapasztalhattuk, hogy ezek a gyár, üzemek lehetetlenné teszik az ellenőrzés végrehajtását (pl betemetik az ellenőrző kutakat) és a vizsgálatokat így teszik lehetetlenné. ""Okos"" kínai vezetők kiviszik a mérget Kínából és elterjesztik a világban! Ahogy ezt tervezik az európai vegyianyagelosztó raktár idetelepítésével is! Még a fideszes polgármester is ki van akadva az ügyben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.