A győri önkormányzat négy éve 320 millióból épített gyalogos-felüljárót Győrszentivánnál. A kettévágott Kálmán Imre utcát köti össze, ám több családi házhoz is elképesztően közel került.

Tíz ember használja a 300 millióból épült győri hidat

Több hibát is elkövettek a híd építése során. Forrás: Pixabay

Az ügy újabb balhét generált Dézsi Csaba András jelenlegi és Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester között – írja a Telex.

Négy éve zajlik a vita, két éve a per, a téma múlt héten a győri közgyűlésen is napirendre került, rejtélyesen, „döntést igénylő ügy” címszó alatt. „Az előterjesztésnél az önkormányzattal szemben benyújtott kárigényről, egyezségről van szó, ezért zárt ülésre tettem javaslatot. Ezt visszavonom, mert úgy gondolom, nem árt, hogy ha erről nyíltan beszélünk” – ezzel vezette fel a napirendi pont elfogadását Dézsi Csaba András polgármester.

A műtárgy miatt panasszal éltek a híd szomszédságában élők, mondván, életkörülményeiket jelentősen rontotta a beruházás. Az előterjesztésben egy konkrét ügy van: négy éve több mint 13 milliós kártérítési igénnyel lépett fel az ott élő panaszos. Ezt az önkormányzat vitatta, májusra elkészült egy értékbecslés arról, hogy több mint 22 millió forint kár érte az ott élő panaszost.

A hídról szólva Dézsi nem fogta vissza magát: „Emlékműve annak, amikor egy átgondolatlan, 300 millió forintos hidat építünk – majdnem az emberek kertjébe. Kimentem, megnéztem a helyszínt – több szempontból is gyalázat. Ráadásul nem használható, mert kerékpárral felmenni komoly sportteljesítmény, egy világbajnok BMX-esnek is az lenne” – mondta. A híd lábánál kiírták: kerékpáros kizárólag csak tolt kerékpárral közlekedhet rajta.

Az önkormányzat jogi képviselője, Mester László ügyvéd elmondta, a szomszédjogi per 2021-ben indult. A felperes azt sérelmezi, hogy a híd miatt belátnak az otthonába, nagyobb lett a zaj, és több a szemét. A felperes idős hölgy az unokái között szeretné szétosztani a kártérítési pénzt. A másik perben, ezzel az ingatlannal szemben lévő háznál fiatalok laknak, ők nem akarnak egyezkedni sem.

A jogi képviselő szerint a szakértői véleményben az idős néni esetében 22 millió 646 ezer forintban állapították meg az ingatlan értékének csökkenését. Mester 19 milliós egyezséget javasolt, a közgyűlés pedig egyhangúlag elfogadta a határozatot.

A leginkább érintett két-két lakóingatlan közül az egyik Nagy Lászlóéké. Házuk értéke csökkent, a műtárgy szinte benéz az ablakon, a kerítésük fölé lóg, csupán a magasra nőtt bokrok takarnak valamit.

A 71 tonnás acélhíd 2019 szeptemberében megépült, elkészülte után az utcáról minden víz Nagyék udvarába folyt. Sok könyörgés és várakozás után építettek be egy elvezetőt. A legszebb az egészben, hogy Nagyék szerint a hídon naponta összesen, ha tízen mennek át.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Horizont: 10.40: A jobb minőségű gumi és a csónakbérlet ára után nem biztos! Nem véletlen az a nagy kaparás az ismételt polgármesterség után!
namihami
@KisTehen: 11.02: Nem tudom, hogy emlékszel-e még arra, amikor az Osztyapenkónál egy gyalogosfelüljárón lehetett átmenni az M7-es felett? Nekem volt egy ismerősöm, aki abban a házban lakott, ami elé épült az a vashíd! Aki csak átment rajta, azok közül szinte mindegyik bebámult a tőle 3 méterre levő lakószöba ablakán! Na, most képzeld magad egy ilyen helyzetbe!
A röhej, hogy elég lett volna 15 méterrel arrébb építeni. Hely is lett volna!
namihami
@KisTehen: 11.11: 11.12: Igazad van, remek megoldás lett volna éjjel-nappal sötétítőfüggöny mögött élni! Mert egy normálfüggönyön 3 méterről simán keresztül lehet látni!
A belső udvarok ablakai előtt pedig néha megy el valaki és az a ritka elmenő is szomszéd és nem napi többezer vadidegen!
namihami
@KisTehen: 11.19: Már bocs, de minden egyeztetés nélkül(!!!) akár 1 (EGY) is sok! Lehet tíz, húsz, száz, ha azt egy kétoldalú egyeztetés előzi meg!
Mellékesen, annak a vashídnak, ahogy az Osztyapenkóinak is, lett volna másik, jobb helye is! De ""Én így akarom!"" lett!
simmering73
@KisTehen: Mit szívsz ökör? Pörögsz mint a ventillátor. Állítsd már le magad.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.