A hatástanulmányokkal megalapozott, szakmai konszenzusos döntéshozatalt megkerülő államosítás tovább ronthatja a diagnosztikában és a járóbeteg-szakellátásban már jelenleg is kritikus mértékű szakemberhiányt.

Várólistát növel és rontja a betegek gyógyulási esélyeit a CT- és MR-vizsgálatok államosítása az orvosi kamara szerint

5 és 15 milliárd közötti költség mellett a betegeknek sem lesz jobb az einstand után. Forrás: Pixabay

Mindez növelheti a várólistákat, rontja a daganatos, a mozgásszervi, valamint a szív- érrendszeri betegek gyógyulási esélyeit, és még több beteget kényszerít a magánellátásba.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a Népszavának értékelte így a CT- és MR-vizsgálatok államosítását és a kórházi patikák kiszervezését.

Zöldi Péter, a radiológia.hu szakértője szerint a képalkotó diagnosztikai szolgáltatások állami visszavétele legfeljebb a fővárosban okozhat némi kihívást – írja a 24.hu.

Budapesten a Péterfyben, Bajcsy-ban, a kistarcsaiban és a baleseti intézetben nyújtanak ilyen szolgáltatást magáncégek. Itt közreműködő szerződésekkel, vagy a biztosítóval közvetlenül szerződve nyújtják a szolgáltatást. Vidéken további néhány nagyobb városban, például Győrben, Székesfehérváron, Szolnokon létezik ilyen konstrukció. Becslése szerint az „államosítás” költsége legfeljebb 5-6 milliárdba kerülhet a költségvetésnek a kártalanítási összeggel együtt. Egy másik szakértő legalább 15 milliárdra becsülte ezt a költséget.

Forrás: Népszava, 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
A drága pénzen megvett,soktíz vagy akár százmilliós gépeket felajánlhatják megvételre az államnak. A valódi értékét sosem fizetnék ki,megvennék hulladékáron. Ha pedig úgy döntene a tulaj,hogy lófaszt nektek,hoznának egy visszamenőleges törvényt,hogy sosem volt az övé,csak bitorolta. Mocskos egy ország ez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.