Az Európai Bizottságnak a tagállamok kioktatása helyett inkább az uniós intézmények jogállamisági problémáival, elsősorban minden idők legsúlyosabb brüsszeli belső korrupciós botrányával kellene foglalkoznia – kommentálta szerdai közleményében az Európai Bizottság idei jogállamisági jelentését Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hidvéghi Balázs is odaszólt Brüsszelnek
Fotó: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor

Hidvéghi szerint az Európai Bizottság az elmúlt években többször bizonyította az úgynevezett jogállamisági jelentések hiteltelenségét.

Kiemelte:

a jelentés kettős mércét alkalmaz, mert álcivil szervezetek hamis megállapításaira épül, így nem alkalmas arra, hogy elfogulatlan képet fessen a tagállamok jogállamisági helyzetéről.

Az EP-képviselő hozzátette:

Brüsszelnek először a hónapok óta zajló korrupciós botránnyal kellene foglalkoznia, illetve ideje lenne választ adnia arra, mire költötte el az uniós költségvetési pénzeket.

Hidvéghi Balázs véleménye szerint az Európai Bizottságnak a tagállamok vegzálása helyett az uniós intézmények belső jogállamisági problémáiról kellene jelentéseket készítenie.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Úgy szólt oda Balázska mint ahogy Orbán Viktor megkérdezte az Európai Bizottság elnökét, hogy hol a pénz, és ki a felelős a pénzügyi válságért?Én azt olvastam erről, hogy Orbán nem kérdezte meg az EU Bizottságának elnök asszonyát ezekről.Csak magában füstölgött hangosan, mint egy magában beszélő ember.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
Nessy
Mielőtt oda méltóztat szólni, nem ártana az itthoni korrupciót felszámolni! Vagy más szemében látja a szálkát, a magáéban természetes a gerenda?
ómió
Nekik a saját tetvesbolsi "jogállamiságuk" samafu ott Brüsszelben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.