Tizenöt, Budapest környéki agglomerációs település – Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, valamint Üröm – lakóit kéri a DMRV Facebook oldalán, hogy mérsékeljék víz fogyasztásukat a következő napokban, az ellátás zavartalansága érdekében.

15 Budapest környéki településen jöhet vízkorlátozás

15 Pilis-környéki településen jöhet vízkorlátozás. Forrás: Pixabay

A DMRV Zrt. Facebook-oldalán tette közzé a felhívást. Az ok a másodfokú hőségriasztás és a megnövekedett ivóvíz-igény mellett az, hogy az átgondolatlan „rezsicsökkentésnek” becézett fideszes politikai termék miatt a magyar vízközmű hálózat mára tragikusan leromlott állapotba került.

Az első fokú vízkorlátozás alá eső településeken tilos a házi kertek és közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között, az utak, járdák vízzel történő mosása, az automata öntözőberendezések működtetése, az autók tömlős mosása és az úszómedencék feltöltése – szúrta ki az Időkép a tájékoztatást.

Elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerda éjfélig Szentendrén, illetve visszavonásig Pomázon is.

A tájékoztatás szerint nem kizárt, hogy később Leányfalun, Pilisvörösváron, Solymáron, Csobánkán és Pilisszentivánon is elrendelik a korlátozást.

Forrás: Facebook, Időkép
Fotó: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: de van, oda kéne belefojtani titeket, mocskos fidesznyikek...
Eladott Ország
Az utóbbi 20-30 évben divat lett az agglomerációba való kiköltözés, ezen települések népessége megháromszorozódott, az infrastruktura ugyanakkor ugyanaz maradt, ami 20-30 éve volt, nem csoda, hogy nem működik a rendszer. Legfőbb Ispán úr intéze el! És vegyük hozzá a rezsicsökkentésnek a közműhálózatok karbantartására kifejtett "áldásos" hatását is. Normális helyen ez úgy megy, hogy az építési engedélyeket úgy adják ki, hogy megvan a hálózatfejlesztés. Csatorna, víz, áram, gáz. Na jó Hülyékföldjén, Dilisztánban ez még sokáig nem így lesz. Persze azért a rákötésekben beszedik a fejlesztési hozzájárulásokat és a szolgáltatók is szorgosan számlázzák a rendszerhasználati díjakat. De a lé valahol eltűnik és elveszti a beszedési célját, és közpénz jellegét. Költözzenek Debrecenbe, ott bővében vannak a víznek, mivel ott két akkugyár is elfér. Még egy akkugyár elférne a Duna budai oldalára ott a települések között ha van egy talpalatnyi hely. Majd a korlátozottan, vagy fel nem használt vízből keletkező nem létező szürkevíz hálózatból ki lehet nyerni a szükséges mennyiséget, hogy ne szomjúhozzanak' a jobbágyok.
Eladott Ország
Tavaly a legnagyobb problémát megoldotta mensesbasztamás (Meczer Tamás) képviselő, azt is szenté kell avatni!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fkozterkep%2Fphotos%2Fdfcf08312bd56396b6a492236c438a54_1.jpg&key=tuXpDFs2dyRalHLRKrK0PA&w=800&h
Közhírré tétetik! Hírek ispánul! Szomjúhoznak a solymári népek! ( Menczel Tamás, külhoni csujogatva, lejárató - Helyet, helyet nekem is, ha kicsike vagyok is!) Az eredményét elnézve én arra gyanakszom, hogy a fatolvej cégei a közvilágításban szerzett tapasztalataik alapján csinálták. Pedig iden nincs is aszály. Biztos a háború meg a szankciók.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/291785689_575338810879744_2249980136668301460_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=8WUUatT9bokAX9BK-70&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDzRU6IrXwawDFLqENC_M1kdX9Lu9xlSaodfSA5V90znA&oe=64B5450F
Eladott Ország
@KisTehen: tegnap 23:57 ♂ Te meg vízfejű vagy, az agykamrádban kórósan megszaporodott az agyvíz mennyisége.
drrotf
Ezeken a településeken remélem már építettek akkumulátor gyárakat, hogy a vízfogyasztást "normalizálják"?Ha nem akkor itt az idő! Most vagy soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.