A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai tizenhárom lopással gyanúsítanak egy sükösdi lakost – tudatta a police.hu egy közleményben.

13 lopással gyanúsítják a férfit, aki gépkarabélyt, grillsütőt és befőttet is eltulajdonítottpolice.hu

A 33 éves férfi a gyanú szerint 2023 január végétől kezdődően alig két hónap alatt tucatnyinál is több betörést követett el Sükösd, Érsekcsanád és Jánoshalma területén. Sem a módszerekben, sem az eszközökben nem válogatott: besurranással, betöréssel, lakatlevágással szerezte meg az értékeket lakóházakból, garázsokból, tárolókból, és előfordult az is, hogy egy pince tetejét bontotta meg, illetve autó szélvédőjét törte be – szól a police.hu közleménye.

A tolvaj abban sem válogatott, hogy mit vigyen magával:

benzines láncfűrészt, segédmotoros kerékpárt, számszeríjat, hatástalanított AK-47-es típusú gépkarabélyt, horgászfelszerelést, fűkaszát, szerszámkészletet és ékszereket is elvitt, de volt, ahol eltolt egy faszenes grillsütőt is.

Sőt: az egyik helyen felbontott és megkóstolt több üveg befőttet. Egy sükösdi ingatlan átkutatása után megéhezhetett, elfogyasztott némi kenyeret, mogyorót és kakaót.

A nyomozók hamar eljutottak a feltételezett elkövetőhöz, aki azonban gyaníthatta, hogy keresik, mert egy darabig ismeretlen helyen bujkált, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Néhány nappal később a gyanúsítottat elfogták, kihallgatták és őrizetbe vették. Az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták tőle, azokat a tulajdonosok már visszakapták.

A bajai rendőrök a még mindig letartóztatásban lévő bűnelkövető ügyében a vizsgálódást befejezték, és ellene vádemelést javasolnak.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.