A főpolgármester szerint nincs rendben, hogy százezrek szenvedtek azért a hétvégén, hogy néhány kiváltságos gyorsabban juthasson el a Hungaroringre. 

Karácsony Gergely szerint a budapestiek okkal háborodtak fel a helikoptertaxikonKarácsony Gergely/Facebook

Soha többet helikoptertaxit! címmel adott ki egy bejegyzést hétfőn Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, melyben a hétvége eseményeire reagált. Karácsony szerint „a nagyvárosi lét közösségi élet”, így „időnként lemondunk a kényelmünkről, esetleg rövidebb időre a nyugalmunkról is, hogy teret adjunk egy közösség számára fontos eseménynek.” A példák között említi a futóversenyeket és koncerteket, amelyeket elfogadhatónak tart időről időre.

Ezzel szembehelyezi azonban azt, ami a hétvégén történt: azt, hogy néhányan helikopterrel repkedtek Budapest fölött, hogy hamarabb jussanak ki a Hungaroringre a Forma-1-futamra.  

De amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival. Az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre

– írja. Majd hozzáteszi; „Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat, ezért munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal. Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek.”

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tényleg nincs arányban, hogy elbasszák százezrek vasárnapját.
Tényleg brutál durva volt, tapasztaltam.
almalibre
Vannak ezek a dolgok, én példul egy korház közelében lakom, és pont a helikopter útvonal alatt. Tényleg nem a leghalkabb jármű, de még a kutyám sem ugatja meg...
jáger laszló
Nincs értelme a felháborodásnak!!!
Eső után köpönyeg!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Eladtad már a városházát, Mutyigeri efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.