A mai napra – egyelőre – nincs riasztás, tornádó, égszakadás-földindulás; csak egy normális, nyári napra számíthatunk.

Erre már senki nem számított – Végre rég várt arcát mutatja az időjárás

Fotó: Met.hu

Napközben sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett. Csapadék nem valószínű, legfeljebb az északkeleti határnál fordulhat elő egy-egy zápor.

A késő délutáni, esti órákban az északnyugati tájakra vastagabb felhők érkezhetnek. A Nyugat-Dunántúlon a délnyugatira forduló, míg másutt az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke általában 22 és 26 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Az ország északi felén folytatódik a felhőzet megnövekedése északnyugatról, nyugatról, de a déli részén gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A fokozatosan délire, délnyugatira forduló szél mérsékelt lesz, az Észak-Dunántúlon fordulhat elő egy-egy élénk széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, ugyanakkor az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hűvösebb lehet a hajnal.

Pénteken napos időben lesz részünk gomoly- és fátyolfelhőkkel, de északon több lehet a felhő. Inkább csak az északi határ közelében fordulhat elő egy-egy futó zápor. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.