Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Zala és Somogy vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjszaka.

Rendkívüli, másodfokú riasztás jött: villámlás, jégeső közelít

Illusztráció: 123rf.com

A veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: hétfő éjszaka egy közeledő hidegfront közvetlen előterében és mentén nyugat felől egyre nagyobb eséllyel kell számítani zivatarokra, heves zivatarokra.

Kiemelten az ország nyugati, északi és középső részén alkalmasak a feltételek a zivatarok rendszerbe szerveződésére is, amelyeket már hétfőn is erősen viharos, károkozó – óránkénti 90-100 kilométeres – szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérhet. Kedd reggelig délkeleten a legkisebb a csapadék esélye, de elsősorban izolált zivatarcellát ott sem lehet kizárni – írta az OMSZ

A meteorológiai szolgálat heves zivatarok kialakulásának veszélye miatt Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
OMSZ
nem mindenhol,csak úgy általában!!
ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Azért ez a tegnapi előrejelzés megint egy bődületes nagy leégés volt. Például Budapestre 27mm csapadék helyett leszenvedett 1mm-t.
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.