22 ezer magyar vállalkozásnak tartozik a szállásközvetítő multi. Ujhelyi István azt írja, a tartozás okát is kiderítette, és megígérték neki: csütörtökre azt is megoldják.

Ujhelyi: Hétfőn fizet a 22 ezer magyar cégnek tartozó Booking.com

Lionel BONAVENTURE / AFP

Holnapra a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket

jelentette be közösségi oldalán vasárnap Ujhelyi István. A politikus azt írja, az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként, illetve az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós nagyköveteként lépett fel, és még a családi szabadságát is megszakította „a magyar érdekekért”:

Több körben, több formában is egyeztettem az érintett cég képviselőivel, így az ügyben illetékes vezérigazgató-helyettessel, a Közép-Kelet európai régió felelősével, a brüsszeli és budapesti irodavezetőkkel, a számítástechnikai háttérért felelős személlyel, de személyes konzultációkat folytattam az érintett magyarországi vállalkozások egy részével és a szakmai szervezetek vezetőivel is.

Ujhelyi úgy tudja, a Booking.com kifizetési nehézségeit nem pénzügyi- vagy menedzsmentválság, hanem technikai felkészületlenség okozta: egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések. Tudomása szerint nem csak megérkezik a legtöbb pénz hétfőn, de csütörtökre visszaáll a rendszer is. Hozzáteszi:

Ha a nekem tett ígéret ellenére mégsem rendeződik a tartozások kifizetése, természetesen EU-s intézményi lépéseket teszek.

Korábban – mint mi is beszámoltunk róla – a Magyar Turisztikai Ügynökség azt közölte, minden második magyar szállásadó problémát tapasztal a Booking.com működésében már több mint egy hónapja és az érintettek 80 százalékának a mai napig nem utalta át a globális szálláshelyközvetítő oldal az elmúlt hetek szállásdíjait. A legrosszabb helyzetbe a családi vállalkozások és kisvállalkozások kerültek emiatt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ma hétfő van!!!Erre+ kíváncsi leszek!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
@Philip Marlowe: Ebben az ügyben tőle üzenték meg , hogy fizetnek , mivel a fidesz ep képviselői a politika szemétdombjára kerültek Brüsszelbe !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok