Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma erőteljes gomolyfelhő-képződést és többórás napsütést prognosztizál a csütörtöki napra. Ugyanakkor elszórtan kialakulhatnak záporok és zivatarok, emelve a figyelmet a környező időjárási kihívásokra – írta meg a Portfolio.

Extrém időjárás várható – Veszélyjelzéseket adott ki az OMSZ

Illusztráció: Pixabay

A csütörtöki időjárás a Dunától keletre, esetleg az Észak-Dunántúlon várhatóan ismét elszórtan zivatarokat hozhat. Ezekhez lokálisan felhőszakadás-szerű csapadék, viharos széllökések és esetleg kis méretű jégeső is társulhat. Az esti órákban a zivatarok fokozatosan lecsenghetnek.

A délkeleti országrészben a napi középhőmérséklet helyenként akár 25°C is lehet. Budapesten erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de emellett több órára kisüt a nap is. Záporok és zivatarok kialakulására is lehet számítani, melyeket időnként erős, viharos szél kísérhet.

A Portfolio szerint hőmérséklet délutánra 29°C, késő este pedig 23°C körül alakul.

A veszélyjelzésekre is fokozott figyelmet kell fordítanunk. Az ország nagy részén elsőfokú (sárga) zivatarveszélyt jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett három megyében, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében felhőszakadás miatt is riasztást adtak ki. A magas középhőmérséklet miatt pedig Hajdú-Bihar és Békés megyékben érvényben van a sárga figyelmeztetés.

Fontos tehát a változékony időjárásra való felkészülés, és a veszélyjelzések figyelemmel kísérése, hogy a biztonságos és megfelelő intézkedéseket megtehessük az esetleges kihívások kezelésére.

Forrás: Portfolio

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Nono, csak csínyján ezekkel a figyelmeztetésekkel, 20-án olyan tűzijáték lesz, hogy a Marsról is látszik majd, még ha a fene fenét vacsorál is. Meg vagyok értve? Nem tanultak a multkori esetből? Nagyon felbátorodtak a fiúk, lányok, itt lesz az ideje egy szigorú helyretételnek, világos?
Vendég is lesz, hát ehhez tartsák magukat a viharfürkészek.
csak úgy....
majd 0rbán ,erdogán fölé tartja szt. péter esernyöjét..,, a póri nép meg nem számít ha ázik-fázik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.