Egy tízfős magyar túrázócsoport került bajba az Alpokban, amelyet osztrák rendőrök és hegyimentők hoztak le a Karavankák-hegyláncról csütörtökre virradóra – írta meg a Hvg.hu.

Magyar túracsoportot kellett kimenteni az Alpokból

Fotó: Pixabay

A társaság három család tagjai indultak a Karavankák legmagasabb csúcsára, a 2236 méter magas Hochstuhl-hegyre, amely az osztrák-szlovén határon található. A csoportban három felnőtt és hét gyermek volt jelen.

Az osztrák rendőrség információi szerint a riasztást nem maguk a túrázók adták, hanem egy magyar barátjuk, aki szerda este fél 11-kor értesítette a hatóságokat, majd 15 perccel később újra jelzett, mivel a csoport még mindig nem tért vissza a hegyről.

Az osztrák rendőrök két helyismerettel rendelkező tagja ment fel a hegyre a túrázókhoz, és a 1840 méter magas Bielschitza-nyeregnél találtak rájuk. A csoport tagjai végül sértetlenül megúszták az esetet.

A helyi rendőrség közleménye szerint a csoport valószínűleg alábecsülte a hegyi túra nehézségeit és időigényét. A túrázók között a legfiatalabb mindössze hétéves volt.

A Karavankák-hegylánc Ausztria és Szlovénia határán húzódik, és az Alpok leghosszabb hegylánca Európában 120 kilométeres hosszával. A Hochstuhl-hegy a népszerűbb túraútvonalak közé tartozik Szlovéniában, ahol fiatalok és idősebbek egyaránt meghódítják a csúcsot a késő nyári időszakban. Ugyanakkor az északi, osztrák oldalról való megmászás rendkívül nehéz feladatnak számít.

Forrás: Hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A magyar "túrázók", tisztelet a kivételnek, strandpapucsba, shortban és polóban indulnak a 2-3 ezres hegyeknek. A Tátrában is, az Alpokban is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.