A szombati melegrekord után van esély egy újabb rekordra vasárnap is. Enyhülést pedig hétfő sem hoz majd.

Brutális a hőség: Újabb rekordot hozhat a vasárnap, hétfőre is a legmagasabb figyelmeztetést adták ki a meteorológusok

Illusztráció: Pixabay.com

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére vasárnap:

29 fok feletti hőmérsékletre lehet számítani Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Győr-Moson-Sopron és Vas kivételével vasárnapra az ország többi részén másodfokú, narancs figyelmeztetés van érvényben, ami 27 fokfeletti középhőmérsékletet jelent.

Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél meg-megélénkül, a nyugati határnál és a Kisalföldön esetleg erős széllökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet 32 és 39 fok között tetőzik, az Alföldön 37-39 fok közötti értékekre van kilátás. Azt írják, hogy a szombati melegrekord után van esély egy újabb rekordra vasárnap is.

Piros fokozatú figyelmeztetést adtak ki hétfőre is, Csongrád-Csanád és Békés megyére.

Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben hétfőre.

Hétfőn napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. A késő délutáni, esti óráktól főleg a Dunántúlon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 28 és 32, másutt 33-39 fok között valószínű.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.