Rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartottak a Booking.com magyarországi központjában a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai.

Megszállta a GVH a Booking.com budapesti irodáját

Feltűnő gyorsasággal intézkedik a GVH a kifizetetlen szállásadók ügyében. Forrás: Pixabay

A GVH az online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák ügyében vizsgálódott – írja az Index.

GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján, bírói engedéllyel tartott helyszíni kutatást (rajtaütést). A hét elején a versenyhivatal szakemberei több helyszínre is kiszálltak előzetes értesítés nélkül, hogy adatokat gyűjtsenek az online szálláshely-szolgáltatási piac szereplőitől. A GVH vizsgálói – több más helyszín mellett – kedden, illetve szerdán a Booking.com budapesti irodájába is kiszálltak, ahol jelenleg is zajlik az adatgyűjtés.

A hivatalnál előrebocsátották: az információgyűjtés lezárultát és az adatok elemzését követően a GVH nyilvános jelentéstervezetben összegzi majd az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálat eredményeit.

A versenyhivatal augusztus 24-én indított gyorsított ágazati vizsgálatot az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán.

A GVH-hoz érkező piaci információk alapján az elmúlt időszakban számos hazai szállásadó üzletmenetében komoly fennakadást okozott, hogy a Booking.com olyan szerződéses feltételeket alkalmazott, illetve üzleti gyakorlatot folytatott velük szemben, amelyet más szállásadó partnerekkel szemben nem. Így felmerült a gyanú, hogy sérült a szabadpiaci verseny a szállásadók között, ami – különös figyelemmel a nyári szezonra – közvetlenül kihathatott a szállásfoglaló fogyasztókra is.

Forrás: Index
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@sgl: Úgy tudom, a kifizetések már zajlanak, az elmaradás okaként pedig technikai problémákat jelöltek meg.
Az állam most eljátssza a jó csendőr szerepét, pedig azt Orbánnál és családjánál kéne elkezdeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.