Videózták az elrablói, ahogy verik, így akartak pénzt szerezni hozzátartozóitól.

Embercsempészektől akart megszökni, a halálba zuhant egy ember Temesváron

Illusztráció: Pixabay.com

Egy ötödik emeleti lakásból az ablakon kimászva próbált elmenekülni Temesváron két Srí Lanka-i bevándorló az őket napok óta fogva tartó embercsempészek elől, de ez csak egyiküknek sikerült – jelentette a román média szerdán a Temes megyei ügyészség közleményét ismertetve.

A másik áldozat a szökés közben lezuhant és meghalt.

A két Srí Lanka-i állampolgár néhány hete hivatalos munkavállalói engedéllyel érkezett Romániába egy brassói céghez, az őket megkörnyékező embercsempészek azonban azt ígérték: segítenek nekik, hogy egy teherautóban elbújva átjussanak a román-magyar határon. Pénteken értek Temesvárra, ahol egy városszéli épület ötödik emeletén szállásolták el őket. Az embercsempészek ott már több pénzt kértek tőlük, mint amiben megállapodtak, majd amikor ezt megtagadták, túszul ejtették őket.

Ötezer eurót akartak tőlük, szájukat betömték, megkötözték és ütlegelték őket, és minderről videófelvételt is készítettek, amelyet elküldtek Srí Lanka-i hozzátartozóiknak, azoktól is pénzt követelve.

Hétfőn, amikor magukra hagyták őket, a foglyok kötelet sodortak a lakásban talált textilekből, és az ablakon kimászva próbáltak elmenekülni. Az egyikük épségben le is jutott a földszintre, de a másik súlya alatt az improvizált kötél elszakadt, ő lezuhant és szörnyethalt.

A nyomozók kedden megtalálták és őrizetbe vették a két embercsempészt: két pakisztáni állampolgárt, akik maguk is illegálisan érkeztek Romániába.

A Temes megyei ügyészség embercsempészés és az áldozat halálát okozó személyi szabadságtól való megfosztás miatt kérte a törvényszéktől előzetes letartóztatásukat. Az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) hivatalból indított eljárást az embercsempészhálózat többi tagjának azonosítása és megbüntetése érdekében.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.