A Gulyáságyú Média nemrég egy olvasói videófelvételt kapott, amelyen Orbán Viktor kormányfő látható, amint kiszáll az Adriai-tengerből, majd – egy törülközővel körbetekerve magát – bemegy egy tengerparti villába, a bejutáshoz saját kapukódot használva. A lap szerint a felvétel augusztus 11-én dél körül készült a horvátországi Opatijában. Hozzáteszik, hogy csobbanás után Orbán egy olyan 350 négyzetméteres villába sétált vissza, ami az LMP-s Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll.  Ő vezető tisztségviselője a BIF Nyrt.-nek is, ami az állammal is szokott üzletelni. A BIF főrészvényese Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter és Ungár Anna.

A Gulyáságyú Média videójának tanúsága szerint a kormányfő ismét az Adrián nyaralt, mégpedig egy bérelt villában. Orbán Viktort egy időjárás-figyelő kamera vette fel. 

Orbán Viktor az ellenzéki pártelnök testvérének luxusvillájában nyaralt az Adrián – térfigyelő kamera vette fel, ahogy kilibben a tenger habjaiból strandolás után – videó

Orbán Viktor az Adrián nyaralt. Fotó: Gulyáságyú Média 

A videót a laphoz eljuttató olvasó azt írta, a felvétel 2023. augusztus 11-én dél körül készült Abbáziában egy olyan eszköz segítségével, amely egyes települések időjárásának adatait hivatott őrizni, tehát nem kimondottan annak a rögzítésére van, amit végül rögzített.

A miniszterelnök tehát épp csak hazaérhetett az Adriáról, amikor arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg a kulcsminiszterek számára.

Az olvasó még a kérdéses ingatlan pontos címét is elküldte a lapnak, amely segítségével a Google Street View-n keresztül beazonosították a házat, így egyértelművé vált, hogy valóban

egy luxusnyaralókkal teli abbáziai tengerparti villáról van szó.

A lap körbenézett Horvátország ingatlan-nyilvántartásában, ennek eredménye szerint a közel 350 négyzetméteres villa az LMP frakcióvezetője-társelnöke, Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. Az ügyben megszólalt Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője-társelnöke is.

A lapnak Ungár Péter elismerte, hogy az ingatlan a nővére tulajdonában áll.

Ungár Péter azt írta: „a nővérem valóban tulajdonosa a kérdésben szereplő horvátországi ingatlannak, de abba, hogy kit lát ott vendégül, nincs beleszólásom.”

A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul

- tette hozzá az LMP társelnöke.

Mégis nyaralt az idén Orbán Viktor

A hvg.hu hozzáteszi, hogy a felvétel több szempontból is érdekes. Egyrészt azért, mert bár augusztus 8-15 között Orbán eltűnt a nyilvánosság elől és még a Facebookra sem posztolt, eddig arról szólt a hivatalos narratíva, hogy a miniszterelnök idén nem nyaralt. Gulyás Gergely újságírói kérdésre trükkösen válaszolva ugyan, de lényegében azt állította az augusztus 24-i kormányinfón, hogy Orbán Viktor nem volt augusztus 20-a előtt nyaralni.

Orbán maga is posztolt arról a Facebookon augusztus 17-én, hogy a „munka nyáron sem áll meg”. Sőt egy nappal később, a Kossuth Rádió műsorában már úgy fogalmazott, hogy

ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk.
Kivéve a gyevi bírót ugyi te várbeli desznyó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@infinity: vonat orban hozta letre es tartja eletben a mai napig
Dr. Proktor
@durbincs: 1 bites az agyad - ezt sűrün bizonyítod...
Sajnos ez a nulla és nem az egy!
gina
Az ördöggel is paltálna ha abból elönye van,, retkes alja ember...
gina
@durbincs: Te buzi román én csak 1 nevet irok a tiéd te retkes alja szemét hahahahahhaha

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.