A Népszava több forrásból úgy értesült, hogy már nemcsak utolsó éves tanárszakos egyetemistákat, hanem bármilyen évfolyamon tanuló pedagógushallgatókat felvesznek iskolai munkára a tankerületi központok, ezzel enyhítve a tanárhiányt.

Elképesztő a tanárhiány: Most már elsőéves egyetemistákat is felvesznek iskolai munkára
Fotó: Pixabay

A lap szerint van olyan intézmény, ahol a fiatalabb egyetemista tanárjelöltekre  „egyszerűbb” feladatokat bíznak – például napköziztetés vagy felügyelet –, de az is előfordul, hogy eseti helyettesítésekre, tanórák megtartására is beosztják őket.

A Népszava az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központnál (KK) érdeklődött azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen jogszabályi alapja van annak, hogy egyes iskolákban akár elsőéves tanárszakos hallgatókat is alkalmaznak.

Válaszukban annyit írtak, a hatályos jogszabályok meghatározzák a foglalkoztatási kereteket, a foglalkoztatás jogszerűségéért pedig az iskolák fenntartói a felelősek.

A tankerületi központok mindent megtesznek a feladatok szakszerű és jogszerű ellátásért

– közölték.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Népszava

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
jó ötlet! legalább beleszagol az elsö és utolsó éves egyetemista a tanári pálya "gyönyöreibe" és még idöben lép (le)!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Elöre megyünk nem hátra igaz te retkes zsiros moslék OV és ennek integet sok agyhalott, remélem azok gyerekei is igy tanulnak 1 IQ val Hajrá fideszhivö barmok
csak úgy....
@Nyírfa: a nök mindíg is tökéletes bünbakoknak bizonyultak, lásd az almába harapó éva ,aki kievett bennünket a paradicsomból!
-szerintem ádám volt a tettes,aki almabort akart készíteni csak lebukott de ügyesen mindent rákenyt évire.
Nyírfa
Neael Donald Walsch egyik könyvében olvastam , hogy Isten hangot adott a megbántottságának, amiért férfialakban képzeljük el, ha már el kell képzelnünk, mert nem emlékezünk rá - azaz voltaképpen magunkra, de ezt most hagyjuk - , amikor ő ugyanannyira nő mint férfi - ajjaj, küszöbön a gender! :) - , a többi ráaggatott borzalomról pedig e pillanatban szó se essék!
Nyírfa
@csak úgy...: 12.48

Tudod, Évi is megéri a pénzét, úgy megtanulta manipulálni szegény Ádámot, hogy a fiú már azt sem tudja, férfi-e vagy nő! :))
Komolyra fordítva , mivel a gyermekekkel az anya van sokkal többet, a hatása, befolyása akkor is erőteljes, ha az egyébként kimondottan káros az utódokra. A saját élettapasztalatom mérlege alapján kevés az igazi, az édes anya.
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 12:57
Minden magyarázat újabb és újabb kérdéseket vet föl (rövidebben: szül, de akkor már megint mocsárba léptünk).
biblia.hu/a_biblia_a_magyar_kepzomuveszetben/az_ember_teremtese
Itt egy másik elképzelés
www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-keresztyen-bibliai-lexikon-C97B2/i-C9ECA/istenkepuseg-C9F26/
Ettől vélhetőleg gutaütést kapnak a mostanság elszaporodott megélhetési "keresztények/keresztyének", mert itt megemlítődik a Teremtő kettős természete, és ezért ezután már nem egyértelmű úgy hivatkozni rá hogy "az Úr".
"Istenképűség Az 1Móz 1,26k-ből származó kifejezés: »megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására, férfivá és nővé teremtette őket«.
De ez már nagyon messzire vezetne, pedig még valójában bele sem kezdtünk.
Lábjegyzetként megemlítem, hogy az egész történet hosszú ideig csak szájhagyomány útján terjedt, ezért nagy bátorságra vall szó szerint idézni, és kijelenteni, hogy márpedig ez így van, így volt. Nincs eredeti kézirat, van viszont sok változat, átfogalmazás, nyelvekről fordítás.
(a tévedés jogát természetesen fenntartom, társalgunk, nem pedig késhegyig menő vitát folytatunk. Mint ahogy az megtörtént egy "i" miatt, homousion v. homoiusion, mint az a Tragédiában írva vagyon)
Nyírfa
@Giovanni Alba: 15.12

Meglehet, kiábrándító lesz a számodra, amit most leírok, de nem fogok szépelegni: engem a biblia nem érdekel.
És nem érdekel semmilyen egyházi vonatkozású megközelítése az élet létrejöttének, tekintve, hogy azt eleve mindig is létezőnek tartottam, olyan állandónak, amelynek csak a mozgása változik. Természetesen ezt nem gyerekként fogalmaztam meg a magam számára, akkoriban főleg az érzéseimből fakadó kérdések foglalkoztattak, melyekre válaszokat kerestem, s ez a keresés mindaddig tartott, amíg meg nem értettem, hogy a válasz részben én magam vagyok, részben pedig itt van mindenben, amely körülvesz, a természetben, az emberekben.
Az ire a pont akkor került fel, amikor egy ismerősöm száját elhagyta a kulcsszó egy beszélgetés során: a hagyom. Ez a szó behelyettesíthető az alázattal, a bölcsességgel, amely által az élet törvényei mindig a megfelelő időben, az érettségünk szerint fedik fel magukat.
Társalogni jó, fiatalabb éveimben sokszor úgy mentem dolgozni, hogy a barátokkal hajnalig boncolgattuk az élet nagy kérdéseit. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.