Hadházy Ákos szerint az utóbbi idők legnagyobb botrányát jelenti az, hogy "a miniszterelnök az Ungár család luxus nyaralójába sasszézott be az adriai csobbanás után".

Hadházy az utóbbi idők legnagyobb botrányáról beszélt
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor az ellenzéki pártelnök testvérének luxusvillájában nyaralt az Adrián. A felvétel miatt a Momentum kiakadt Ungár Péterre, felszólították az LMP társelnökét, hogy tisztázza magát. Ungár Péter hosszú bejegyzésben reagált a hírekre. Orbán Viktor adriai nyaralása Somogyi Andrást is megihlette.

Tudta? Mészáros Lőrinc (tehát Orbán Viktor) konkrétan üzlettársa az Ungár Péternek és emiatt (is) az utóbbi idők legnagyobb botrányát jelenti az, hogy a miniszterelnök az Ungár család luxus nyaralójába sasszézott be az adriai csobbanás után

- írta bejegyzésében Hadházy.

A független országgyűlési képviselő nehezen tudja eldönteni, hogy Ungár Péter "csak játssza a hülyét", vagy tényleg nem érti, hogy mi a baj "a közte és az Orbán-rendszer között fennálló üzleti kapcsolattal".

Nem, senkinek nem az a gondja, hogy az édesanya Schmidt Mária, ő pedig néha összefutott az ebédlőasztalnál Orbán Viktorral. Tisztában vagyunk vele, hogy a családját senki sem válogathatja meg, de az ÜZLETFELEIT viszont annál inkább!

- fogalmazott, majd felidézte: Ungár Péter pedig közvetve jelentős tulajdonrésszel bír az ingatlanhasznosítással foglalkozó BIF Nyrt-ben.

Az Orbán-kormány elég sokat tett a BIF-ért

- jegyezte meg.

Mint írja, először is létrehoztak egy sajátos adózási formát, kifejezetten az ehhez hasonló cégeknek.

Az úgynevezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságok nem fizetnek társasági adót és helyi iparűzési adót sem. Cserébe a nyereségük 90 százalékát ki kell fizetniük osztalékként. Ez pont jó az Ungár családnak, nem kell semmit csinálni, csak jön a pénz.

Kiemelte:

Aztán 2018-ban az akkor már Mészáros Lőrinc érdekkörébe került Takarékbank 5,7 milliárd forint értékben tőkét emelt a BIF-ben, vagyis ennyivel megnövelte a cég értékét. A Takarékbank jogutódjaként az MBH Banknak ma is van 10 százaléka a BIF-ben, vagyis Mészáros Lőrinc (tehát Orbán Viktor) üzlettársa az Ungár családnak.

Hozzátette:

Harmadszor pedig az Orbán Viktor által vezetett kormány pontosan nem ismert, de milliárdos összegért kibérelte a BIF-től a Vigadó épületét, hogy ott „ideiglenesen“ elhelyezte az Agrárminisztériumot (a Kossuth téri épület barbár és pazarló „felújításának” egyelőre nem látszik a vége, szóval néhány évig még biztosan fizetnek a bérelt épületért).

Hadházy Ákos szerint a probléma, amit Ungár Péter nem akar megérteni, a pénz útja, ami a következő: "a becsatornázott közpénzeknek és egyéb kormányzati szívességeknek hála komoly nyereség keletkezik a BIF-nél, amit osztalékként kifizetnek az Ungár család cégének (ebben az évben ez 6,8 milliárd forint volt). Ebből a cégből kapja meg a saját részét Ungár Péter és a nővére is (több mint egymilliárdot fejenként)".

Aztán az egész folyamat végén Orbán Viktor ott vendégeskedik Ungár Anna horvátországi nyaralójában. A kör bezárult, Ungár Péter pedig hiába játssza az ellenzéket, nagyon nem hiteles. Nem azt kérjük, hogy családi helyszíneken "összefutva" ne beszéljen Orbánnal, bár a Fidesz eddigi gazemberségei és BŰNEI után az is elvárható lenne. Hanem azt kérjük, hogy ne üzleteljen vele!

Hadházy megjegyezte, hogy nem befektetési szakértő, nem akar tanácsokat adni, ugyanakkor úgy véli, ha Ungár Péter komolyan gondolná, hogy neki a kormány megbuktatása a célja, talált volna megoldást, hogy "ezt a súlyos pénzügyi összeférhetetlenséget megoldja". 

De nem tette, így most ne lepődjön meg rajta, ha ezt az orra alá dörgölik!

Hadházy Ákos szerint az ellenzék újabb lehetőséget kap, hogy kiállítson egy bizonyítványt magáról: 

Elszigetelheti Ungárt, vagy tovább vehet részt vele játékokban. A bizonyítvány így is, úgy is meg fog születni, a pártokon múlik, hogy milyen lesz az.

Forrás: Facebook

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor azt mondaná Péter, hogy Ungár apja a vagyont az Antall kormány idején a privatizációból szerezte, és a Mária asszony csak örökölte a férj által szerzett vagyont. Na nem mintha az a szerzési mód akkor tisztességesebb lett volna, mert ott kezdődött az ország, és a dolgozók kifosztása. Elgondolkodtató, hogy azok az országok, amelyek mögöttünk kullogtak, most hol tartanak. Egy normális országban természetes lenne, hogy a kormányfő is elmegy nyaralni 1-2 hétre egy szomszédos ország tengerpartjára, akár egy ismerőse villájába. Egy normális országban az is természetes lenne, hogy a polgárainak többsége is elmegy nyaralni 1-2 hétre, akár egy szomszédos ország tengerpartjára, vagy akár egy honi tó mellé anélkül, hogy erre személyi kölcsönt kelljen felvennie. Ezzel szemben egy nem normális országban a kormány tagjai össze-vissza hazudoznak arról, hogy dolgoznak éjt nappallá téve, miközben nyaralnak, sőr, azt is letagadják, hogy ezekben a napokban egyáltalán léteznek, miközben a nem normális ország többi polgára bávatagon nézi, hogy egy suttyó gumicsizmás gázszerelő a pereputtyával a Cote d Azur-on (francia Riviéra) hajókázik a nemzeti jövedelem Holdról is látható részén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Jaj,Istenem! Ettől büdös bogár Szarházytól már kurvára elegem van!
csak úgy....
@NKF: nem is tudtam,hogy magyarországon már olyan idióták is vannak, akik örülnek annak ha a fideszék kizsebelik öket!? - ugye te egy" büdösbogár" román,aki pénzért fidesz magyarnak vallja magát ? -csaucseszku vár rád a pokolba...
ómió
@Eladott Ország: Te meg, ugye, bolsi agydefekt miatt óbégatsz baromságokat!?
rakitics41
Schmidt Mária lányának tengerparti üdülője olyan mint egy takarékszövetkezet amely mindig útba esik legalább Orbánnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.