Szarin, mustárgáz és tabun került elő az egyetem egyik laborjából az RTL értesülése szerint. A rendőröket az ideggázokra rátaláló kutatók hívták.

Vegyi fegyvert találtak az ELTE egy laborjában

Kép: ELTE Természettudományi Kar / Facebook

Vegyi fegyvernek minősülő kémiai vegyületeket találhattak az ELTE egyik laboratóriumában

– írja sajét értesülésre hivatkozva az RTL Híradó. Úgy tudják, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a honvédség szakemberei kedden este vonultak ki a helyszínre, ahol szarint, mustárgázt, illetve tabunt találtak. Hozzáteszik:

Közel 40 veszélyes anyagot tartalmazó fiolát foglaltak le a hatóságok.

A körülményekről azt írják, az egyetem kutatói régi címkéjű, eredetileg veszélyesnek számító, ám mára feltehetőleg teljesen lebomlott vegyszerre bukkantak. Haladéktalanul értesítették az illetékes hatóságokat, amelyek azonnal biztosították a helyszínt, a talált anyagmaradványokat pedig elszállították bevizsgálásra és megsemmisítésre. Az eset során az ELTE kutatói, oktatói és hallgatói nem voltak veszélyben.

Az ELTE a Híradó érdeklődésére nem erősítette meg, de nem is tagadta mindezt. A rendőrség annyit árult el, hogy nyomozás indult, ám ennek érdekére hivatkozva nem közölt részleteket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Kérdés
Mit keresett az ideggáz arrafelé félúton!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Általános iskolai kémia szertárakban pedig az alapanyagai vannak, csak az értő kezek hiányoznak hozzá, a levegőből pedig durranógáz készíthető...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.