A támogatásnak hála olyan olcsóak voltak ezek a táborok, hogy rengetegen választották azokat.

Állami támogatással trükközte ki a kormány, hogy minél népszerűbbek legyenek a honvédelmi táborokMTI/Mészáros János

Összességében az elmúlt öt évben átlagosan másfélszeresére emelkedett a táborok részvételi díja – ám volt egy tábor, amiért nem kellett olyan sokat fizetniük a szülőknek – tudta meg a hvg.hu. A Magyar Honvédség által szervezett táborokért csupán 21 ezer forintot kértek hat napra, napi ötszöri étkezéssel és programokkal együtt. Összehasonlításképp: voltak olyan táborok, amelyek a szülőknek több százezer forintjába kerültek, de átlagosan egy egyhetes tábor ára 45 ezer forint, az ott alvósok számára 70 ezer.

A honvédelmi táborok célja a gyerekek megismertetése a hadsereg működésével, természetesen azzal a nem titkolt elképzeléssel, hogy az itt kapott élmények hatására később talán kedvük lesz katonának állni.

A Táborfigyelő szerint a honvédelmi tábor a 2023-as szezon harmadik legnépszerűbb táborozási formája lett, több mint négyezer résztvevővel.

A táborok egyébként rengeteg helyszínen voltak elérhetőek idén, tematikailag pedig főként a harcászatra voltak felfűzve, de tartottak légvédelmi, logisztikai, felderítő, rádiókommunikációs és önvédelmi táborokat is. Tematikától függetlenül minden táborban megjelentek klasszikus honvédségi elemek, mint az alaki fogások, a testnevelés és a katonai szervezetek bemutatkozása, de volt paintball, elsősegélynyújtás, légpuskalövészet, tereptan, túlélési ismeretek is.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Az rothadó nyugat az aki katonásdit játszik. Ugye?
ómió
"Trükközte ki"!? Saját magának!? Idiotizmusotok fokózódik még, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.