Több településen vannak még szabad helyek a Magyar Honvédség honvédelmi táboraiban.

Még lehet jelentkezni a Magyar Honvédség "harcos, sportos vagy hagyományörző tematikájú" honvédelmi táboraiba
Fotó: Facebook / Honvédelmi tábor

A www.honvedelmitabor.hu adatai szerint a harcos tematikájú táborba Várpalotán, Balassagyarmaton, Tiszaszigeten, Hódmezővásárhelyen, Tatán, Soponyán, Fadd-Domboriban, Salgótarjánban, Debrecenben, Püspökszilágyon és Halásztelken vannak még szabad helyek.

Nyíregyházán, Soponyán és Kecskeméten még vannak szabad helyek a honvédelmi sporttáborokban, és lehet még jelentkezni a túlélőtáborokba Nagybarcára, Csobánkára, Székesfehérvárra és Bodrog községbe.

Ezeken túl még vannak szabad helyek a Csobánkán és a patcai Katica tanyán meghirdetett hagyományőrző táborokban, valamint az ócsai infokommunikációs, a balatonakarattyai vitorlás és a csobánkai rádióamatőr táborokban is.

Regisztrációért, valamint további információkért, friss hírekért érdemes követni www.honvedelmitabor.hu weboldalt és a Honvédelmi tábor Facebook-oldalt.

A Honvédelmi Minisztérium korábban közölte:

júniustól augusztusig csaknem száz táborban, 135 turnusban táborozhatnak a 12 és 18 év közötti fiatalok. Idén 17 féle különböző honvédelmi témájú tematikából lehet választani az ország mintegy 59 különböző helyszínén. A honvédelmi táborokba április elsején indult a jelentkezés.

A Honvédelmi tábor közösségi oldalán is felhívták a figyelmet a táborokra.

Ha még nem döntöttél, itt egy jó lehetőség, hogy kipróbáld magad a Magyar Honvédség harcos, sportos vagy hagyományörző tematikájú honvédelmi táboraiban.

Mint írják, "a „harcos” táborban megismerkedhetsz a lövészkatonák feladataival, felszerelésével és technikai eszközeivel. Ha inkább a történelem érdekel, a „hagyományörző” táborban a magyar hadtörténelem különböző korszakainak fegyverzetéről, a katonahagyományokról hallhatsz és tanulhatsz. Erősnek és fittnek tartod magad, akkor számodra az igazi kihívást a „honvédelmi sport” tábor jelenti".

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Én nem vagyok a katonaság híve így nem csípem az ilyen táborokat sem
Sajnálom de ezen már nem változtatok
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Én is "hagyományörző vagyok, itthon őrzöm családom hagyományait...
tothjani
"Novák Katalin: Egy lehetséges világháború küszöbén vagyunk."
Fiatalokat átlagbérért ágyú tölteléknek keresünk!
namihami
Csobánkai rádióamatőr tábor!?!?! A szittya hagyományok jegyében!?!?! A balaton vizén tartott ősmagyar vitorláshagyományok dettó!?!?!
A 21. századi modern honvédség jegyében...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.