Orbán az ukránokra fogná a drágulást, pedig éppen az oroszok tornázzák fel szándékosan az árakat.

Elszálltak az üzemanyagárak, a januári adóemelés után literenként 700 forintba is kerülhet tankolni

Illusztráció: Pixabay.com

Szerdától a benzin 7, a gázolaj pedig tíz forinttal drágul – írja a Holtankoljak.net adataira hivatkozva a Népszava. Ennek megfelelően előbbiért átlagosan 662, utóbbiért 686 forintot kérhetnek a kutakon. Az árösszehasonlító oldal adatbázisa alapján magyar magánautósok még sose tankoltak ilyen drágán 95-öst, még ha a 2021. november 15-e és 2022. december 6-a közötti árstop időszakában a piaci benzinárak álltak már magasabban is.

Ezt egy adóemelés tovább növelheti: a kormány, arra hivatkozva, hogy az üzemanyagok hazai jövedékiadó-szintjét a forint gyengülése miatt hozzá kell igazítani az EU-szerte euróban meghatározott szinthez, január 1-től a sarc mértékét literenként 32,5 forinttal növelné. Ez az árakat további bruttó 41 forinttal emelné.

Orbán az ukránokra fogná

A hazai üzemanyagárak ismételten lekövették az irányadó piacokat

– értékelte az eseményeket a Népszavának Grád Ottó, a nagy hazai láncokat képviselő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára. Az Európában irányadó, Brent-típusú nyersolaj hordónkénti ára az elmúlt napok során, folytatódó emelkedéssel, tegnapra a tízhavi csúcsot jelentő, 95 dolláros szintig kúszott fel. A forint dollárárfolyama a július közepi, 330 forintos szintről mostanra 360-ig gyengült. A nyersanyagárakon máig leginkább a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetén belüli és kívüli legnagyobb kitermelő, Szaúd-Arábia és Oroszország nyári, áremelési célú, kitermeléscsökkentő megállapodása tükröződik.

Egy miniszterelnök ne káromkodjon, de erőseket gondolok arról, hogy az ukránok megemelték az orosz olaj tranzitdíját

– idézi a lap azt, amit Orbán Viktor a közrádiónak mondott pénteken. Csakhogy a hétvégén különböző médiumok megkeresésére Pletser Tamás és Holoda Attila energetikai szakértő egyaránt cáfolta, hogy az ukrán szállítási díjemelés akár bármilyen mértékben is emelné az inflációt. Az Erste elemzője szerint a nyersolaj másfél év alatt valóban, ha nem is a kormányfő által említett három és félszeresére, de több mint kétszeresére emelt ukrán szállítási díja a Mol literenkénti költségeit csak 5-10 forinttal emelheti.

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: hol vagy kotorék? Tegnap éppen erről hazudoztál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: a hazaárulók ti vagytok, ti akik észnélkül a hazaáruló,népét tönkretevö 0rbánt támogatjátok!
csak úgy....
@KisTehen: jut eszembe, magyarországon több mint 30 000 tanár hiányzik, akkor a 84 milliós németország a -40 ezrével sokkal jobban áll!
persze neked ettöl sem lesz kisebb a buta pofád, te bérfidesznyalonc ! :)
mekkelek
@KisTehen: a lipsik Orbánra fogják és teljesen jogosan. Egy hét alatt 35Ft-ot emelkedett és a zorbán ukránozik, de az ő tranzitdíj emelés max 5-10 forintos emelést indokolna (ha hinni lehet a zorbánék által állított mértéknek) mert a propagandával szemben a matek azt adja...
percsi
@Maccska: Németországban 2023-ban a minimálbér 12 euró/óra.
2023. június 27. A minimálbér-bizottság döntése értelmében a törvényes minimál órabér 12,41 euróra, vagyis mintegy 4575 forintra emelkedik Németországban. Németországban a törvényes minimálbér 2024 elejétől 41 centtel, óránként 12,41 euróra emelkedik.2023. jún. 27.
napibér/ 8 óra 36.600 Ft, havibér/ 21 m. napra 768.600 Ft.

Ez a nyugati színvonal Magyarország "jobbik" felének. azaz a fid.szavazóknak nem kell!
Azt nem értem, hogy akkor miért emelte vitya 5 millió Ft fölé a bérét! Pedig tankolnia sem kell!
El kell költözniük Európából!

NYUGAT-EURÓPÁBAN OLCSÓBB A BEVÁSÁRLÁS, MINT MAGYARORSZÁGON.
Bármennyire hihetetlenül hangzik is, sok alapvető termék, például élelmiszer vagy tisztálkodási szer már olcsóbb Ausztriában, Németországban vagy Spanyolországban, mint Magyarországon. Úgy, hogy az ottani fizetések két-háromszorosai a magyar átlagnak!

AZ EGÉSZ EU-BAN MAGYARORSZÁGON A LEGMAGASABB AZ INFLÁCIÓ
Magyarországon elszabadult az infláció. Háromszor olyan gyorsan emelkednek az árak, mint az eurózóna országaiban. Ezért olyan rettenetesen drága minden. Erről pedig nem más tehet, mint a Fidesz vezette magyar kormány.

2022 ÓTA 50 MEGSZORÍTÁST VEZETETT BE ÉS 20-SZOR EMELT ADÓT A KORMÁNY
Hiába hazudja azt a kormány, hogy nincs válság és nincsenek megszorítások, a valóság az, hogy rendszeresen vezetik be az újabb és újabb megszorításokat és adóemeléseket:

megnyirbálták a rezsicsökkentést,
megszüntették a városi CSOK-ot,
megemelték a jövedéki adót,
megemelték a népegészségügyi termékadót,
megemelték a gyógyszer- és a cégautóadót,
és állami beruházások százait függesztették fel pénzhiány miatt.
Egyre súlyosabb a gazdasági válság, nincs pénz, ezért a kormány az embereket próbálja megsarcolni.

ORBÁN VIKTOR HAVI 5 MILLIÓRA EMELTE A SAJÁT FIZETÉSÉT.
Egy dologra azért még mindig van pénze a kormánynak: a sajátjaik fizetésére. Nemcsak Orbán Viktor fizetése emelkedett 5 millió fölé, hanem a miniszterek...
jáger laszló
Mindent az infláció csökkentés érdekében!!
Hát vannak még LNtmondások...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@csak úgy...: Mi van, bolsiék elmebetege!? Nem tetszik a "szent piacotok árszabályozása"!? A 480-as árstopra még szart okádtatok! Konzultálj @AkikretÉn: nevű efftársi elmebeteg-társaddal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.