A Médiatanács egy termékmegjelenítés miatt lépett.

Eljárás indul a Dikh Tv-vel szembenillusztráció, YouTube

Termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása és hatósági határozatban megállapított, műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése miatt indul eljárás a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és két helyi rádiócsatorna szolgáltatójával szemben is 

– közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtökön az MTI-vel.

A Dikh TV országos vételkörzetű kereskedelmi televízió május 11-17. közötti adáshetét vizsgálva a Médiatanács megállapította, hogy a médiaszolgáltató nem tett eleget az általa vállalt szórakoztató zenei tematika arányára vonatkozó vállalásának, valamint nem tartotta be a közszolgálati műsorszámok közlésére szánt minimális műsoridőt sem. Ezenfelül május 12-én a televízió egyik délutáni műsorának tartalma nem felelt meg a termékmegjelenítés szabályainak. A Médiatanács tehát eljárást indít az országos kereskedelmi televízió szolgáltatójával szemben.

A Budaörs Rádió műsorainak

hatósági ellenőrzése alapján a június 26-án sugárzott délelőtti – a médiaszolgáltató jelzése alapján termékmegjelenítést tartalmazó – műsorszámban olyan direkt rekláminformációk hangoztak el, amelyek alkalmasak lehettek arra, hogy közvetlenül felhívják a hallgatókat az ismertetett szolgáltatás igénybevételére. Ezért a vizsgálat nyomán a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió szolgáltatója ellen hatósági eljárás indul.

Az Eger 100,7 MHz-en sugárzó 100,7 – BEST FM

néven működő helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió július 22-28. közötti adáshetének vizsgálata alapján a médiaszolgáltató nem tett eleget a közszolgálati célokat szolgáló, a helyi közélettel foglalkozó tartalmak, valamint a szöveg és zene arányára vonatkozó hatósági szerződésben megállapított vállalásának. A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indít a szolgáltatóval szemben.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – közölte az NMHH.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Shikari: Nézed a dikk tévét? Egészségedre.
simmering73
@Shikari: Nézed a dikk tévét? Egészségedre.
human
Sok évvel ez előtt a Dikh TV-n mutattak be egy videoklipet amin különböző szakmában bemutatkozó fiatal cigányok mondják el, hogy senki ne adja el a szavazatát a választásokon. Öröm volt látni a kedeményezést.
Pár hétre rá találjátok ki mi történt? Hát bevásárolta magát a fidesz a tévébe és rendes roma tévé csatornából semmit mondó zene csatornát csináltak. Ezt is szétveréték Orbánék.

A Dikh TV alapítój itt meséli el hogy verték szét Orbánék azt a TV-t amit ő megálmodott és létrehozott.
media.elte.hu/blog/2020/05/29/mivel-a-romaknak-nincs-semmilyen-mediajuk-ezert-valamit-ossze-kellene-hozni-interju-balogh-elekkel-a-dikh-tv-alapitojaval/
izéke
Biztosan kevesellték az orbáni dicsőítést,hogy mertek zenét is adni a propaganda helyett? Nem azért kapják a lóvét orbántól...
Dr. Proktor
Büntetés mert nem tett eleget közszolgálati feladatának?
Na, ilyenért és ezért a Kossuth rádiót és társait valamint az M1 tévét és társait örökre el lehetne hallgattatni...
NKF
Értettékek miről van szó? Kurva jó nektek! Én nem értettem! Ez van.
Majd elolvasom még vagy tízszer,hátha felfogja a süket agyam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.