Kemény adok-kapokba torkollott a sportoló gyerekek szülei előtt folyó vita a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnöke, a polgármesteri székért induló Borkai Zsolt, és a fideszes alpolgármester, az egyesület elnökségi tagja, Szeles Szabolcs között.

„Ne kamuzzon, alpolgármester úr!” – Borkai Zsolt kiakadt a sportoló gyerekek szülei előtt Győrben

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A hangulat végig puskaporos volt, a felszólalók alaposan nekimentek az alpolgármesternek, aki Dézsi Csaba András helyett próbált válaszolni a kérdésekre, de nem igazán győzte meg a közönséget.

A Győri Atlétikai Clubnak (GYAC) a város Olimpiai Sportparkjába összehívott szülői értekezletét megnyitó Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester, a sportegyesület elnöke, aki a jövő évi önkormányzati választásokon a jelenlegi városvezető, Dézsi Csaba András egyik kihívójaként fog indulni.

Borkai a szülői értekezletre meghívta Dézsi Csaba Andrást, Győr kormánypárti polgármesterét, de ő nem jött el a rendezvényre. „Etikailag jónak látja ezt?” – kérdezte a fenti ügyekről a GYAC elnöke Szeles Szabolcsot, Győr költségvetésért felelős alpolgármesterét.

Szeles az első szavaival azt kifogásolta, minek van ott egy üres szék Dézsi Csaba András polgármesternek, és miért tették ki az asztalra a névkártyáját, amikor előre jelezte, hogy nem fog tudni elmenni, és mások fogják az önkormányzat álláspontját előadni. „Nem túl elegáns gesztus” – mondta a győri alpolgármester.

Ezek után elfajult a vita, többen bekiabáltak a közönség soraiból.

Borkai továbbra is azt mondta: nem kapott választ arra, miért kellett egy párhuzamos egyesületet létrehozni. 

A közönség soraiból is azt firtatták: miért támogatta az önkormányzat az új egyesület, a Rába ETO SE létrehozását.

– Miért ne támogatná? – kérdezett vissza erre Szeles, aki értetlenségét fejezte ki, miért a Rába ETO SE-ről beszélnek egy GYAC-os szülői értekezleten.

A hallgatóság soraiból viszont ellentmondtak az alpolgármesternek. Szerintük a GYAC és más sportegyesületek, például Győri Úszó Sportegyesület (GYUSE) kárára lesz az új helyzet, pedig korábban még azt hangsúlyozta a városvezetés, hogy egységes sport kell Győrben. Az egyik jelenlévő szerint az új sportklubot azért hozták létre, mert a GYAC-ból „már nem lehet a pénzt kimenteni, ez a lényeg!”

A GYAC elnöke szerint az a kérdés, működhetnek-e ugyanannyi időben, ugyanannyi pályán.

"Ne kamuzzon alpolgármester úr! Tudja mindenki, kik utasítják az üzemeltető céget, kinek mennyi helyet adhat. Önök a tulajdonosok, mi csak albérlők vagyunk"

– mondta Borkai.

További részletek itt!

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Sajnálom a gyerekeket és a szülőket, de Magyarországon a sportegyesületek nagy része a pénzmosásról szól és ezért vannak aktívan benne politikai szereplők. A sportolók csak díszletek ebben a tragikomédiában. A lopás a lényeg.
Fülöp Már Ló
Na, azé' egy kurvapecér ne kérjen senkit se számon, basszus!
namihami
@Horizont: 15.04: A Qrvapecér mesterrel kapcsolatban igen szaftos hangulata van a ""lovagolás"" szónak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.