A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár nem válaszol arra az egyszerű kérdésre sem, találkozik-e Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Kínában.

Nem meri elárulni a sajtósa, hogy Putyin nyakába borul-e Orbán Pekingben

Doktorminiszterelnök úr titkolódzik. Forrás: Facebook

Októberben Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor is részt vesz az Egy övezet, egy út infrastruktúra-fejlesztési és befektetési projekt konferencián Pekingben. Pontos dátum még nincs, de a két politikus akár ugyanabban az időben is jelen lehet a kínai fővárosban.

Havasi Bertalan sajtóstól ezért a következőket kérdezte még szerdán a Népszava.

· Orbán Viktor egészen pontosan mikor utazik el Kínába?

· Ha a pekingi látogatás egybeesik Vlagyimir Putyinéval, a miniszterelnök adott esetben hajlandó lenne az orosz elnökkel egy kétoldalú megbeszélésre?

· Mikor beszélt Vlagyimir Putyinnal legutóbb a miniszterelnök?

A Népszava azóta sem kapott választ a miniszterelnöki sajtófőnöktől – igaz, a hallgatás is beszédes.

Egy Orbán-Putyin találkozónak valószínűleg elég nagy lenne a visszhangja: a magyar kormányfő ugyanis az EU-s vezetők közül egyedüliként találkozna Vlagyimir Putyinnal azóta, hogy az orosz hadsereg 2022. február 24-én lerohanta Ukrajnát. Ráadásul Orbán az uniós vezetők közt gyakorlatilag egyetlenként eddig nem szakított időt arra, hogy Kijevben találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Az Egy övezet, egy út Kína első számú külföldi befolyásszerzési kísérlete. Arról szól, hogy a távol-keleti nagyhatalom utakkal, kikötőkkel és gázvezetékekkel köti össze Ázsia, Európa és Afrika országait. Összesen 65 országot érint, az Európai Unió pedig már öt éve sem rajongott érte túlságosan, a gyanúja szerint ugyanis a pekingi vezetés gazdasági és politikai befolyási zóna kialakítására törekszik vele – többek közt a projektbe bevont államok adósságcsapdába ejtése révén.

Forrás: Népszava
Fotó: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Putyin ki is löketné egy magas épületből ha nem találkozna vele,esetleg visz orbán egy pár konténer eurót vagy dollárt meg Leopardokat...
Thorba
@Maccska: Ejj, kis hülyém! Ha a KGB-s nem támadja le őket, azt sem tudnád ki az ukrán minelnök.
justhpeter
"Putyin semmiféle problémát nem okozott Magyarországnak"
A háborús bűnös és tömeggyilkos haverotok valóban - még - nem rohanta le Magyarországot, csak Ukrajnát, ahonnan a kormányotok szerint idemenekült egymillió ukrán. Ez szewrintetek a semmi probléma. No meg az sem, hogy egy segghülye barom előtt hajlongtok.
nemkati
@Maccska: Úgy tudtam, a háború miatt van világszenzációs infláció Magyarországon (és csak itt). És az ororszok robbantották ki a háborút. Mégsem ők okozták a háborús inflációt?
Aki Én
@nemkati: ...sőt, ezek szerint ez nekünk nem is probléma :)
Húúú, de ostobák ezek a fideszesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.