Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a tanárhiányról és a pedagógusok helyzetéről nyilatkozott az ATV Egyenes Beszéd műsorában – írta meg a 24.hu.

Rétvári Bence szerint a tanárhiány relatív fogalom, na meg a konténeroktatás sem aggasztó

Fotó: MTI/Kovács Attila

 Az államtitkár kifejtette, hogy szeptember közepéig lehet majd pontosan megtudni, hányan mondták fel állásukat a júliusban elfogadott státusztörvény miatt.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy nyáron csak kis százalékban volt érzékelhető a távozó tanárok számának növekedése, és az új törvény miatt valódi lemondási hullám sem következett be.

Pedagógusok Szakszervezete szerint Magyarországon több mint 34 ezer pedagógus hiányzik, melynek 20 ezer a tanár, és 14 ezer a nevelő-oktató munkát segítő szakember.

Rétvári Bence azonban úgy véli, hogy a pedagógushiány relatív fogalom, és az ellenzéki pártok, szakszervezetek számokkal dobálóznak, ami inkább érzelmi alapú kijelentések.

Az államtitkár továbbá hangsúlyozta, hogy Magyarországon más országokhoz képest több pedagógus dolgozik, és ha valami javításra szorul, az a bérek területén van. Rétvári Bence hozzátette, hogy sokan ismerhetnek olyanokat, akik gyermekük iskolájában pedagógust keresnek az év elején, de ez nem új jelenség.

Rétvári egy másik megszólalásakor a konténeroktatásra is kitért.

Az országban jelenleg 119 konténertanterem található, és noha az emberek aggódva figyelik a helyzetet, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, úgy véli, hogy a konténeres oktatásnak vannak előnyei is.

Rétvári Bence rámutatott, hogy a konténeriskolák telepítése előtt mindig alaposan megvizsgálják a lehetőségeket. Az elsődleges cél az, hogy a gyermekeknek és a pedagógusoknak ne jelentsen aránytalan terhet az oktatás. Ha nincs más megoldás, akkor a konténeriskolák átmeneti lehetőséget nyújtanak.

Az államtitkár rámutatott, hogy a konténerek modern, jól felszerelt környezetet biztosítanak a tanuláshoz. A tanteremek önállóan hűthetők, fűthetők, és a szaniterfeltételek is megvannak. Az épületek szigeteltek és tűzvédelmi előírásoknak is megfelelnek.

Rétvári Bence nem aggódik a konténeres oktatás miatt, mivel úgy véli, hogy a konténerek ideiglenes megoldást jelentenek a problémákra, és az oktatás minőségére nem gyakorolnak negatív hatást. Azonban arra a kérdésre, hogy pontosan hány diákot érint és mikorra lesznek úrrá a helyzeten, nem adott konkrét választ.

Forrás: 24.hu, 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez megint egy olyan eset, amikor képtelenség eldönteni, hogy ez a ratyi ennyire sötét, vagy ennyire sötétnek nézi a híveit.
De nem is kell, hiszen mindkettő igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Philip Marlowe: ,,No és mit lop a Zorbán!???
Akkor mondd ki végre legalább te!
Mert 13 éve mondjátok, hogy lop, de még egyszer sem mondtátok, hogy mit?
Nos?"
Az a baj, te agyhalott, hogy neked ez 2023-ban kérdés.
Igazad van, még egyszer sem mondta senki, hogy mit lopott.
Jesszus ember, nyugtass meg, hogy legalább nem ingyen vagy ekkora balfasz.
izéke
" Azért van éhezés Afrikában mert te nem eszed meg a főzeléket! " végülis relatív,bár értelme semmi ennek sem. Egy lakatlan szigethez képest itt hemzsegnek a tanárok, vagy egy működő vulkán 1000 méteres sugarú távolságához képest is sok tanár van...
Aki Én
@Philip Marlowe: ...megmondom öszintén, én nagyon jókat derülök rajtad. Annyira buta vagy, hogy az már szórakoztató.
Abba ne hagyd, kellesz kontrasztnak. Jó látni, milyen nem akar lenni a többség.
balos
@Aki Én: Azt nem értem,akkor ki kommentel ide helyette,mert ez olyan sötét,hogy a fekete sakkfigurák,ha meglátják sikítva menekülnek 32 felé!
Dr. Proktor
A korrupció is relatív fogalom, mert a korrumpáló és a korrumpált nem is ismerik a fogalmat...
Legalábbis nyilvánosan!
jáger laszló
Ha jól értelmezem a választ a +oldás L van relativizálva az abszolút +oldás még várat magára!!
Hát nem vagyok +nyugodva!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.