Setényi János szerint például gyakorolhatna a gyerekekkel ember helyett gép, mert „a gépnek végtelen türelme van”.

Mesterséges intelligenciával orvosolná a tanárhiányt az MCC egy igazgatója

Illusztráció: Pixabay.com

Tanár nem lesz soha, de mentor vagy tutor lehet a gép

– nyilatkozta Setényi János, a Mathias Corvinus Collegium Tanuláskutató Intézetének igazgatója az Inforádiónak. Setényi az oktatás és a mesterséges intelligenica (MI) viszonyáról beszélve azt mondta, egy Chat GPT-hez hasonló eszköz részben betöltheti az iskolákból eltűnő pedagógusok utáni űrt:

Fel lehet tanítani az alapképességét, és akkor az már azoknak a tulajdona, akik felképezték a gépet bizonyos típusú feladatok megoldására, például matektanárt próbálnak belőle csinálni.

A jelenlegi fejlesztések arra irányulnak, hogy az oktatásban a robotmunkát váltsák ki – részletezte. Setényi szerint ilyen a személyre szabott feladatok kiadása, a dolgozatjavítás, a tesztek kiértékelése, a gyakorlás, mert „a gépnek végtelen türelme van”. Az igazgató hozzátette:

Mindig vegyes modellben gondolkodunk, tehát az ember és a gép együtt dolgozik.

Az oktatás tragikus helyzete miatt szeptember 1-én tartottak demonstrációt pedagógusok, diákok és civilek, erről itt írtunk.

Forrás: Infostart.hu
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Idióta! Nem elég, hogy az okoseszközök elbillentették már őket jócskán?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Mathias Corvinus Collegium (MCC), az agymosó egyetem akár meg is szünhetne. Foximaxi egyetem fideszes módra. Náci, fasiszta, anarchista, maoista , terrorista nézeteket terjesztenek, oltanak be a fiatalokba toborzott lecsúszott egykori kommunistákkal, diktátorokkal ,pénzhamisitókkal, csalókkal az előadók között. Sunyi, lopakodó módban, oktatásnak és képzésnek álcázva megy a gyerekek és fiatalok agymosása a közpénzből. Kérdéses, hogy a szülők tudják -e mi folyik a foglalkozásokon, és ha tudják, akkor örömmel birkásítják a gyerekeiket?! Mindeközben Magyarországon: "A magyar egyetemi élet szereplői napi szinten kénytelenek szembesülni azzal, hogy elapadt a felsőoktatás uniós finanszírozása. Arra hivatkoznak, hogy semmi közük a magyar kormány és az EU közötti politikai vitákhoz." És ez a szellemi elitünk. A közoktatásban nincs pénz, mert Brüsszel nem ad, ellenben egy két iskola kap annyi pénzt, mint a közoktatás éves költsegvetése. Az állam/adófizetők 100 milliárdjaiból létrehozott fideszes alapítvány, melynek a működésébe az állam már nem szólhat bele?! Kedvükre szórhatják a pénzünket bármire - régen ezt úgy hívták, hogy hűtlen kezelés. Az agymosodába számolatlanul ömlik a lóvé. A képzés lényege, hogy szavazzatok a fideszre. A legnagyobb gáz ebben a fidzse foximaxiban, hogy a komcsiknál felnőtteket, meg karrieristákat képeztek "ideológiailag", ezek meg már a 10 évesekig lementek a szép lassú, de sunyi agymosásban. Az állammaffia janicsárképzője...
uploads.disquscdn.com/images/48cd1cab3250a6bd30ede2b714c21c5125cec7cf185c57105dddc7c5e4b7c9e4.png?w=800&h=543
izéke
Ki emlékszik az Éretlenek c. filmre? Ott is volt egy robot..." helyes válasz,nyalhat! "
human
Diák: Mennyi 2+2?
MI: 4. De ha Viktor azt mondja 5, akkor 5.
Eladott Ország
Erre képes egy végtelenül lebutított társadalom. Nem kell se progam se bonyolult kérdések, nem számít a korrupció, nem számít az oktatás, az egészségügy. Tökéletesen elég az egybites üzenet: Megvédünk! Hogy kitől vagy mitől az mindegy, majd úgyis közlik, hogy épp ki van soron. A pénzetektől biztos megvéd a maffiaállam.
twitter.com/csorike1520/status/1705864625856598079/photo/1
Sakk Matt
"Fel lehet tanítani az alapképességét, és akkor az már azoknak a tulajdona, akik felképezték a gépet..."

Ez a fickó igazgató? Hiszen helyesen beszélni sem tud!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.