Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője, Dr. Duray Gergő, nemrégiben magánklinikát alapított.Magánklinikát nyitott az orosházi kórház igazgatója – vizsgálat indul

Nemrégiben elismerésben részesítették. Fotó: Behir.hu

Az OrosKlinik Egészségközpont néven működő magánklinika mindössze egy kilométerre található az állami kórháztól, és az ügy pikantériáját az adja, hogy az intézmény orvosainak egy része is az új klinikán rendel.

A 24.hu szerint az OrosKlinik Kft.-t idén májusban alapították 3 millió forintos tőkével, és

az ügyvezetője Dr. Duray Gábor Lászlóné, aki házi gyermekorvos, valamint Dr. Duray Gergő édesanyja. 

Bár jogszabályilag nem tiltott, hogy egy kórházigazgató saját magánklinikát működtessen, és az általa vezetett kórházból orvosokat fogadjon fel, mégis etikai és morális aggályokat vet fel.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szerint nem érkezett hivatalos bejelentés a klinikanyitásról sem a fenntartó, sem a megyei irányító intézmény részére.

Az OKFŐ az ügy etikai és jogi szempontokat is figyelembe véve soron kívüli vizsgálatot rendelt el. Az intézmény további részleteket ígért a vizsgálat lezárultával.

Forrás: 24.hu
Fotó: Behir.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Igen van egy kis bibi a dologban mert kettős játékot játszanak, Az az orvos aki magán rendelős de mellette kórházban is dolgozik. Az vissza tud élni avval, hogy magánrendelő után a kórházban kezeli de a magánrendelésen azért is pénzt kér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.