Az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint történelmi mélyponton vannak a magyar kórházak: százmilliárd forint körüli összegnél jár a tartozásuk a beszállítók felé, emitt számos cég a csőd szélén áll.

Százmilliárdos adósságban fulladoznak a kórházak, ez történelmi rekord

Illusztráció: 123rf.com

Ugyan nyáron a kormány konszolidációra adott hatvanmilliárdot, de a főtitkár szerint azt leginkább bérkifizetésre költötték, mert arra nem kaptak elegendő fedezetet.

Október végéig legalább hatvanmilliárd forintot rendezniük kellene a kórházaknak a beszállítók felé felhalmozott tartozásból, amely szakmai szövetségük szerint szeptember végére meghaladhatja a százmilliárd forintot. Tavaly egész évben gyűlt össze hatvanmilliárdnyi tartozás, idén ezt május végére elérték a kórházak. A teljes hazai kórházi rendszerben több mint négyezer beszállítócég működik, ebből körülbelül ezer orvostechnikai, a többi egyéb áru és szolgáltatás, ami a kórházak működéséhez szükséges

– mondta a Szabad Európának Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.

Az államkincstár adatai szerint 70,2 milliárd körüli volt az adósságállomány június végén, ami egyhónap múlva mintegy 9 milliárddal csökkent, azonban augusztusra már 71,5 milliárd forintra szökött. 

Az egyetemek és a kórházak adóssága folyamatosan nő, júliusban a 90 milliárdot is meghaladta, augusztusra pedig 93,7 milliárdra emelkedett az intézmények által ki nem fizetett összeg a beszállítók és a közműcégek felé.

„Ez történelmi rekord”

– mondta Rásky László.

Forrás: Szabadeuropa.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem Viktor úgy van vele, hogy ha már nem munkaképes a jobbágy, akkor eldobható, mint egy elem. Majd a filippínók dolgoznak a leselejtezett magyarok helyett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: 18:19) ha itt magadra gondolnál, "mintész", elmondanám neked, te csak csenevész...! :)
csak úgy....
@verőce21: te szegény,szerencsétlen , unalmas és buta gyermeke a szüleidnek, - te disszonánsabb vagy bartók béla leg disszonánsabb müvénél! :)
verőce21
@csak úgy...: Te egy szórasem érdemes, buta pötch...!
csak úgy....
@verőce21: szegény nejed az imént panaszolta el,hogy ma megint a vibrátoraival tölti az éjszakát,mert te lankadt pötsc megint bebaxtál! :)
verőce21
@csak úgy...: ember, te most éppen a diliházból jössz, vagy oda mégy...?
Juhász István
Állitólag már évek óta olyan kommiszár féléket tettek minden kórház vezetésébe, hogy féken tarthassák az adósságot. Most akkor mi van ? Ha besokallnak a beszállitók, és befejezik a munkát, a kórházak bezárhatják a kaput, és felszántathatják az udvarukat is. Lényeg az, hogy a Lölő kapjon vissza nem téritendőt, SOKAT. / meg a hozzá hasonlók... /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.