A kormány álljon végre a magyar munkavállalók mellé, és ne a külföldi, valamint a magyar nagytőkét szolgálja ki – mondta az MSZP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre szerint a kormány ismét bizonyította, hogy "kókler"
Fotó: Komjáthi Imre, az MSZP vezérszónoka felszólal az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. szeptember 26-án. MTI/Bruzák Noémi

Komjáthi Imre szerint a kormány – azzal, hogy visszavonja, illetve módosítja a vendégmunkásokkal kapcsolatos törvényt – ismét bizonyságot tett arról, hogy nem ért ehhez a területhez, és "kókler a munkavállalókat érintő kérdésekben".

Az ellenzéki politikus ismertette pártja határozati javaslatait, amelyek azt szolgálják, hogy se a magyar munkavállalókból, se a vendégmunkásokból ne lehessen "rabszolgát" csinálni.

Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány kössön stratégiai megállapodást a magyar munkavállalókkal és az őket képviselő szakszervezetekkel, harmadik országból érkező munkavállalókat csak kollektív szerződés hatálya alatt lehessen foglalkoztatni, mert ez garantálja a magasabb béreket és a jobb munkakörülményeket, valamint hogy ne kaphassanak se állami, se európai uniós támogatást olyan cégek, amelyek súlyosan megsértik a munkavédelmi és munkaügyi törvényeket, szabályokat.

Ezek garantálnák, hogy a magyar munkavállalók bére ne legyen kevesebb és munkakörülményeik se legyenek rosszabbak amiatt, hogy "vendégmunkásokkal versenyezteti őket a kormány" – jelentette ki Komjáthi Imre.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Létezik még az MSZP? Jaj de jó! Mennyi társelnöke van?
Aki Én
@NKF: ha nem létezne, nem tudná néha kimondani a valóságot. Érted már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.