Orbán Viktor felszólalását azzal kezdte: szokás szerint jelentést tesz a képviselőknek a tavaszi ülésszak zárását követő eseményekről, és elmondja, hogyan látja az őszi ülésszak idején jelentkező kihívásokat.

Elhangzott Orbán beszéde: Ukrajnát semmilyen kérdésben nem támogatjuk, az USA akarja, hogy szálljunk be a háborúba

Mint mondta, a nemzeti kormány kiemelkedő vállalása, hogy fenntartja az ország energiabiztonságát, sőt, ebben a zavaros helyzetben is felépítjük független energiahálózatunkat, nyáron ezért tárgyaltunk három országgal – Törökországgal, Azerbajdzsánnal és Katarral –, ezzel új lehetőségeket nyitottunk ki. Úgy látja, Brüsszel tettei ellentétesek Magyarország érdekeivel, a kormány célja, hogy csökkentse ennek a döntésnek a negatív hatásait, és alkalmazkodjon az új helyzetben, a türk világ stratégiai szerepet játszik hazánk energiaellátásában.

A kelet, és a türk világ súlya, szerepe nőni fog a világban, lassan megkerülhetetlenné válik, ezt a magyarok már rég tudják – fogalmazott, hozzátéve: láttuk, hogy ha Ukrajna nem adja fel a NATO-hoz csatlakozás szándékát, csak idő kérdése, hogy újabb konfliktussal kell számolnunk, ami negatívan befolyásolhatja az energiabiztonságunkat.

A gáztározókról azt jelentette:

a gáz 60 százaléka rendelkezésre áll. A kormány feltöltötte a hazai gáztározókat is.

Magyarországot a Paksi erőművel, a Paks2 felépítésével önállóvá tesszük, 4-5 évvel előbbre járunk, Magyarország a klímabajnokok klubjához tartozik.

A hadseregről a miniszterelnök azt mondta, Zalaegerszegen megkezdődött a legmodernebb csapatszállítók gyártása, Zalaegerszegen olyan tudást halmoztunk fel, amellyel eddig nem rendelkeztünk. A következő évtizedben Európa militarizálódik. Harci drónok hazai gyártása is elindul német-izraeli-magyar égisz alatt – mondta, hozzátéve: 4 ezren kötöttek szerződést a honvédséggel.

Megerősítettük Szerbiával a stratégiai partnerséget, kiterjesztettük a honvédelemre és a hadiiparra is, emellett most fejeződött be Budapesten a NATO innovációs hete

- sorolta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint az Ukrajnából érkező gabonadömping miatt vita alakult ki, Brüsszel ugyanis azt állította, hogy a gabona nélkül súlyos éhínség fenyeget afrikai országokat, így Brüsszel kérésére nyílt egy szolidaritási folyosó, hogy a gabona eljuthasson oda. Azonban a kormányfő szerint becsaptak minket, a gabona nem ment tovább Afrikába, hanem a magyar piacon is értékesítik, ezzel hátrányt okozva a magyar gazdáknak. Hangsúlyozta, a kormánynak sikerült elérnie, hogy európai beszállítási tilalom lépjen életbe, de ezt Ukrajna javára Brüsszelben feloldotta, ez tönkreteszi a magyar gazdákat is.

Ukrajnát semmilyen kérdésben nem támogatjuk a nemzetközi életben, amíg vissza nem állítják azokat a törvényeket, amelyek garantálták a magyar emberek jogait.

Orbán Viktor ezután kitért az inflációra:

mint mondta, a cél, hogy év végére ez egyszámjegyű legyen. A háború és a brüsszeli szankciók annyira megemelték az inflációt, hogy azzal a jegybank nem tud boldogulni, ezért a kormány átvette ezt a feladatot – hangsúlyozta. Itt említette az online árfigyelő rendszert és az akciókat, és kiemelte, ez működik, év végére 10 százalék alatti lehet az infláció.

A határvadászok elleni támadások mindennapossá váltak, 168 súlyos támadás történt, a rendőrök közül többen megsérültek, a migránsok erőszakossága nő, volt, hogy automata fegyverekkel lőttek a szolgálatot teljesítő hatóságokra – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: Brüsszel azt követelik, hogy ezeket az embereket engedjük be Magyarországra, és hozzunk létre migránsgettót, sőt, más országokból is hozzunk ide migránsokat.

Orbán Viktor szerint eközben egy másik küzdelem is folyik hazánk és Brüsszel között:

Brüsszel egyebek mellett azt akarja, hogy építsük le az energiatámogatási lépéseket, vezessük ki a kamatsapkákat. Nehéz lesz – jegyezte meg a miniszterelnök, aki szerint ez a konfliktus csak teljes nyíltsággal lefolytatott vitákkal és a magyarok teljes támogatásával tisztázható.

Orbán Viktor a parlamenti beszédében kijelentette: több mint félmillió magyar családot véd a kamatstop rendszere, és ezt csak akkor lehet kivezetni, ha a kamatok szintje jelentősen csökken.

A miniszterelnök azt mondta: Brüsszel követeli, hogy építsük le az energiatámogatást, a kormány kamatstopot.

De Brüsszel nem a magyar kormánnyal, hanem a magyar emberekkel áll szemben – jelentette ki. A rezsivédelem nélkül veszélybe kerülne a családok megélhetése.

Megszorításokról nem lehet szó

- jelentette mi a miniszterelnök a költségvetés és annak kapcsán, hogy Brüsszelből nem jön a helyreállítási forrás.

Brüsszel 3 milliárd euróval tartozik nekünk, holott mi eleget tettünk az egymilliárd eurós kötelezettségünknek, azt befizettük – mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva: Brüsszelből Magyarországnak nem életidegenen gazdasági utasításokra van szükség, hanem adja oda azt a pénzt ami jár.

Az amerikai adminisztráció továbbra is azt akarja, hogy szálljunk be a háborúba, adjunk még több pénzt Ukrajnának, de legalábbis járuljunk hozzá, hogy a pénzünket Brüsszel odaadja. Brüsszel azt szeretné, hogy engedjük be a migránsokat, mondjunk fel az önálló külpolitikáról, és adjuk fel az önálló döntés jogát külpolitikai kérdésekben

- sorolta a miniszterelnök.

Forrás: ATV

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
„Ukránok: Lengyelország! Segítsetek! Oroszország megtámadott minket!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Vigyétek el az ukránok millióit!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Fizessétek az összes megélhetési költségüket!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Adjatok több száz tankot!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Adjatok harci repülőgépeket!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Adjatok több milliárd zlotyt!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Ne törődjetek a rakétánkkal, amely megölt 2 lengyelt, és amelyért soha nem kértünk bocsánatot, és még csak el sem ismertük!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Ne törődjetek az összes zavart Bandera-imádó kormánytisztviselőnkkel!
Lengyelek: Rendben!

Ukránok: Hadd árasszuk el Lengyelországot a gyenge minőségű gabonánkkal és vigyük csődbe a lengyel gazdákat!
Lengyelek: Nem!

Ukránok: OH! SZÓVAL AZ OROSZOK OLDALÁN ÁLLTOK!”

– írja bejegyzésében a lengyel publicista.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Maccska: Az egészben az a legérdekesebb, hogy ezt a Banderát "Nemzeti hősnek" nyilvánítják, aki egy fusztrált kis korcs volt, akit a "férfiasságában" már az iskolában is rendszeresen megaláztak. Meg akarta mutatni is kis korcs, hogy csak azért is lesz belőle valaki, azért állt be a német nácik közé!
Ennél már csak az a szebb, hogy Zelenszkij Kanadai látogatásakor a Anthony Rota, a Kanadai alsóház elnöke köszöntött egy 98 éves ukrán náci háborús bűnöst! aki az SS 14. Waffen Grenadier hadosztályában szolgált, egy náci katonai egységben, amelynek a holokauszt során elkövetett emberiesség elleni bűncselekményei jól dokumentáltak! A jelenlévők felállva hosszan, egy emberként tapsolták meg a náci háborús bűnöst! A világ zsidósága megdöbbent és mélységesen felháborodott ezen! Anthony Rota, az alsóház elnöke kénytelen volt a világ zsidóságától bocsánatot kérni.
Őrnagy
@Maccska: Én azon csodálkozom még, hogy milyen mély orosz gyűlölet halmozódhatott fel évszázadok óta a lengyelekben az orosz etnikummal szemben, hogy az 1943-1945 körött végrehajtott ukrán náci Volhíniai mészárlás ellenére (amely többszöröse volt a Katyini mészárlásnak) egyáltalán miért álltak ki ennyire a nyilvánvalóan náci ukrán vezetés mellett? Teljesen érthetetlen. Az ukránok a mai napig nem kértek bocsánatot a Volhíniai mészárlás miatt, ahol az "ukránosítás" nevében etnikai alapon több mint 100 ezer lengyel öreget, nőt és gyereket mészároltak le soha meg nem bocsájtható módon csak azért, mert a felmenőil lengyelek voltak, és ők is lengyelek akartak maradni!
Őrnagy
@m73: Hazudsz gyagyás!
„A Volhíniában 1945 februárjáig folytatódó megtorlás összességében több mint százezer lengyel áldozattal járt”
Fénykép van az áldoztatokról!
Népirtásnak minősítette a lengyel szejm az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) által 1943 nyarán elkövetett, több mint százezer lengyel áldozattal járó volhíniai mészárlást pénteken egyhangúlag elfogadott határozatában.

Nem a fideszesek mondják gyagyás, hanem a lengyel történészek!

A 442 jelen lévő honatya közül 432-en - az összes parlamenti tömörülés képviselői - a határozat mellett szavaztak, 10-en - az ellenzéki Polgári Platform 3, valamint a szintén ellenzéki Modern (Nowoczesna) 7 képviselője - tartózkodott. A határozat a volhíniai (Voliny) mészárlás áldozatainak emléknapjává nyilvánítja július 11-ét.

Nyugat-Ukrajna német megszállás alatt lévő részén 1943 júliusában csúcspontjukat érték el az UPA-nak a lengyel lakosság kiirtására irányuló akciói. A mészárlás során zömmel falusi gazdákat, nőket, gyermekeket, öregeket gyilkoltak meg. Az áldozatok pontos számát máig nem állapították meg, a lengyel történészek az utóbbi időben 110-130 ezer emberéletről beszélnek.
Őrnagy
@m73: Te egy végtelenül mocskos hazug, undorító kommunista USA fasszopó húgyagyú gyagyás kretén vagy!
jáger laszló
Kozákok,kozákok!!
Ejnye kozákok.sohasem nő a be a fejetek lágya!!!??
Még mindig Banderát sírjátok vissza???
csak ennyi
barátilag
J.L.
bence
Nem is kérdés , hogy ki képes ekkorát hazudni , hát orbán !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.