Egy pesterzsébeti általános iskola harmadikosa meghalt, az édesanyja pedig lábát törte, amikor az udvarról kihajtó teherautó rájuk döntötte a betonkerítést.

Kisiskolás halála Budapesten: előkerült egy videó a baleset előtti pillanatokról

Nagyon nehéz volt innen kiállni. Forrás: Youtube

A jármű sofőrjét még a baleset napján őrizetbe vették. Videó került elő a baleset előtti percről.

A Gyulai István Általános Iskola közleményt adott ki a diákjuk halálát okozó keddi baleset után. Lernyei Ákos igazgató a XX. kerületi intézmény közösségének nevében őszinte részvétét fejezte ki a tanuló családjának – írja a hvg.hu.

A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a Hatóságokkal együttműködünk mindenben.

A 9 éves gyerekre rázuhant az iskola kőkerítése, mert a szűk kapun az iskola udvaráról kihajtó teherautó nekiütközött. A gyermek a helyszínen meghalt, édesanyja pedig megsérült, őt a mentők a kórházba vitték.

Az iskolában aznap nem rendeltek el szünetet, mert úgy ítélték meg: jobb, ha a gyermekek tanáraikkal és a pszichológussal maradnak, bár akit haza akartak vinni a szülei, megtehették. A teherautó 48 éves sofőrjét, aki a baleset okozta, még kedden este őrizetbe vették és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatták ki a rendőrök.

Az iskola igazgatójának közleményéből az is kiderül, hogy csütörtökön este az iskola udvarán csendes gyertyagyújtással emlékeznek majd az elhunyt diákra. Az igazgató azt is közölte, hogy az iskola tanulóinak pszichológus segít a trauma feldolgozásában.

A BudapestiAutosok.hu oldalára kedden este kikerült felvétel röviddel a reggeli tragédia előtt készült az iskola előtt. Egy fedélzeti kamera felvette, hogyan áll ki az udvarról a teherautó.

Forrás: HVG, Facebook
Fotó: Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
tegnap még tolatás közben történt a tragédia, de ma már látni, hogy orral jött kifelé a nyergesvontató...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.