Nem lesz másképp, mint tavaly.

A Belügyminisztérium tagad, de a tankerületeket már értesítették: idén is spórolni kell a fűtésselMTI/Mónus Márton

Energiatakarékossági okokból a tavalyi tanévben rendeletet tett közzé a kormány, miszerint az állami intézményekben nem lehet magasabb a hőmérséklet 18 Celsius-foknál – emlékeztet a 24.hu. A rendelet alól csak az egészségügyi, gyermekvédelmi, bentlakásos szociális ellátást nyújtó intézmények és a bölcsődék képeztek kivételt. Emellett kikötötték: azokban az oktatási intézményekben, ahol 14 évesnél fiatalabb gyerekek vannak, a hőmérsékletnek a 20 Celsius-fokot el kell érnie.

A Belügyminisztérium közölte, hogy idén nem kell hasonló intézkedésekre számítani, de a vonatkozó rendelet még mindig érvényben van.

A Népszava az üggyel kapcsolatban megkereste a BM-et, ami azt válaszolta a lap kérdésére:

A 2023. évben az állami fenntartású köznevelési intézményekben energiafelhasználást korlátozó intézkedések bevezetését a tárca nem tervezi.

Ezzel szemben a lap úgy értesült, hogy a tankerületi központokat a napokban tájékoztatta a Klebelsberg Központ (KK) az idei energiatakarékossági intézkedések bevezetéséről. A lap a KK-nál is érdeklődött az ügyben, ott viszont a még mindig érvényben lévő kormányrendeletre hivatkoztak.

A tankerületi központok és az intézmények a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el, azokat meghaladó intézkedések bevezetéséről nem kaptak tájékoztatást a tárcától

– írták pontosan.

Forrás: 24.hu, Népszava.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha a vissza nem térítendő uniós támogatásból nem a Fradi stadionra pakolnak napelemeket, hány iskolát lehetett volna szigetelni ebből a pénzből?...
lampa laz
Most mégis azt mondom, h minél több ilyen intézkedést hozzon ez a tróger kormány. 1x csak eljut a buta magyar agyáig, h megálljt parancsoljon nekik. Ezek a ßar helyzetek nem maguktól lesznek, hanem orbántól eredően.
Designer
@Csak Norisz és senki más: Iványinál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.