A jövőben az Oktatási Hivatal nem kérheti be az iskoláktól a betöltetlen álláshelyek számát.

Kétségbeesett húzáshoz folyamodnak Orbán emberei a brutális tanárhiány miatt

A legtöbb fiatal még őszinte ember. Forrás: Youtube

Innentől tulajdonképpen senki nem tudja majd nyomon követni, mekkora a pedagógushiány. A fideszes kormányt eltartó, adófizető, gyerekét iskolába járató állampolgár mellett tehát a pedagógus szakszervezet sem.

A közoktatási intézmények statisztikai jelentése októbertől nem méri, hány pedagógusi állás van betöltetlenül, és ezt az Oktatási Hivatal honlapján sem jelenítik már meg, tudta meg az RTL Híradó. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint

A kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nem létezővé tenni a problémát.

Az adatokból eddig sem lehetett sokat megtudni, például azt sem, hogy mennyi a nyugdíj mellett foglalkoztatottak száma, mostantól viszont már a pedagógushiányról szóló adatok sem nyilvánosak. „Illetve annak is hiányként kellene megjelennie, hogy az óraadókkal, hogy próbálnak játszani, illetve, hogy a túlmunkákkal hogyan próbálják eltakarni a problémát”.

Áprilistól kezdve felmondási hullám tapasztalható a jogállásváltásról szóló, úgynevezett státusztörvény miatt. „A kormány nem akarja a valóságot tudni ebben a kérdéskörben, csak ködösíteni hajlandó” – tette hozzá.

Mivel az oktatási intézmények statisztikai jelentései nyilvános adatok, ezeket a szakszervezetek is használták, hogy rájuk hivatkozva beszéljenek a problémákról, vagy arról, hogy milyen típusú működési zavarok akadnak az oktatásban. Ezentúl nekik sem lesz lehetőségük ilyesmire.

A szakszervezet nem tudja, hogyan kaphatna ezután pontos képet a pedagógushiányról.

Szeptember közepén a PSZ még arról beszélt: a 2020/21-es tanévben 20 587 pedagógus hiányzott az oktatási rendszerből. Totyik szerint, ha még ehhez hozzászámoljuk a nevelőket és egyéb segítőket, akkor már 34 618-nál járunk. A PSZ tájékoztatása szerint a legjobban Budapest és a hátrányos helyzetű települések érintettek

Forrás: RTL
Fotó: Youtube

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Amit nem látunk, nem tudunk, az nincs is! Hogy a csemete nem tud két számot összeadni, de remek tigris bukfencet csinál, vagy bibliaii idézeteket citál, az csak a véletlen műve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Beírásodra, hogy buta vagyok, gyerekkori mondás jut az eszembe: Nem tagadom hogy buta vagyok, amit sz... neked adom...
Volt egy másik is: F..., idd meg mind!
Ezzel pár pillanatra leemelkedtem a szellemi színvonaladra.
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!?
Havanagi
@sgl: Az ország minden oldalról be lett kerítve a mocskos fidesz átlal.Erre a cikkre most találtam.Ha kellemetlenkedsz,gondnokság alá helyeznek:www.szabadeuropa.hu/a/bosszufalvak-magyarorszagon-tul-sokat-kertek-gondnoksag-ala-akartak-oket-venni/32554044.html. kb 58.000 ember van gondnokság alá helyezve.Diktatúra!
ómió
@Aki Én: Sehogy nem találod az értelmedet!? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.