Tatán, egy családi házban tűz ütött ki, és a tűzoltók a beavatkozás során egy idős nő holttestére bukkantak – hozta le az MTI.

Egy idős nő holttestét találták meg Tatán

Fotó:Pixabay

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel alezredes osztotta meg az esettel kapcsolatos információkat.

A tragédia szombat reggel történt, tizenegy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, miszerint egy családi ház Tatán, a Rozgonyi utcában lángra kapott.

A tűzoltók a helyszínre siettek és a lángok között egy idős nő holttestét találták meg.

Az épületben egy korábbi tűz nyomai is felfedezhetők voltak.

Az alezredes elmondta, hogy a tűz epicentruma a konyhában volt, ahol a mosogató alatti szemetes területén és a mosogatószekrény környékén keletkezett. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, és szerencsére nem volt szükség további beavatkozásra. Az épület falai erősen korommal lettek bevonva, ami arra utalhat, hogy a tragédia hátterében füstmérgezés állhat.

A tűz kialakulásának pontos okait jelenleg a katasztrófavédelem vizsgálja.

A szóvivő kiemelte a tragédia tanulságait és fontosságát, miszerint a lakásokban található műanyag és szintetikus anyagok égésekor mérgező füst szabadulhat fel.

Akár egy kis méretű tűz is okozhat súlyos füstmérgezést, amely akár életveszélyes is lehet. Ezen események elkerülése érdekében ajánlott füstérzékelő készüléket telepíteni otthonokba, melyek már a tűz kezdeti szakaszában riasztanak, így lehetőség van idejében cselekedni és életeket megmenteni.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.