Az újabb turisztikai támogatásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) osztotta ki a Kisfaludy Program keretében, és az egyik legnagyobb összeget, ötmilliárd forintot Kreinbacher József üzletember cége, a Chain Bridge Experience Kft. kapta – írta meg a 24.hu.

Rejtélyes turisztikai beruházásra kapott ötmilliárdos támogatást a pezsgőkirály

Kreinbacher József, a Madame Tussauds Budapest tulajdonosa beszél a kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án. Több világváros után május 25-én Budapesten is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Madame Tussauds-panoptikum 51 élethű magyar és nemzetközi viaszfigurával. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Azonban az nem derül ki, hogy pontosan milyen budapesti attrakció épül majd az adott összegből.

A Kisfaludy Program weboldalán sem találni konkrét információkat a beruházásról, és a vállalkozás sem hajlandó elárulni, hogy mi lesz az új turisztikai látványosság. Az MTÜ is csak a projekt egyedülállóságát emelte ki, de további részleteket nem közölt.

A Fővárosi Önkormányzat sem tudott az adott beruházásról, és kijelentették, hogy nem informálták őket róla. Az azonban kiderült, hogy nem a Kreinbacher család által tervezett Sikló-projektről van szó.

Kreinbacher József 2020-ban nyitotta meg a Madame Tussauds budapesti múzeumát, melyre 3,1 milliárd forint támogatást kapott a Kisfaludy Programból. Az építkezési költségek meghaladták a 12 milliárd forintot, melyet saját tőkéből és kereskedelmi bankok hiteleiből finanszíroztak.

A pezsgőkirálynak számos budapesti projektje van, és könnyen lehet, hogy az MTÜ támogatásával egy újabb turisztikai látványosság fog megvalósulni.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ezek máris hozzáláttak a kínai kölcsönpénzek szétosztogatásához, egy normális kormány először rendezné az adósságait, - sajnos mindig újra bebizonyosodik, mi nem érdemeltünk meg egy "normális kormányt"!
vitriol
Ezek máris hozzáláttak a kínai kölcsönpénzek szétosztogatásához, egy normális kormány először rendezné az adósságait, - sajnos mindig újra bebizonyosodik, mi nem érdemeltünk meg egy "normális kormányt"!
pultosjocó
ellenzék...,miért nincsenek még barikádok az utcán..?
Dr. Proktor
Nincs itt semmi rejtély, a pénz "alkotmányos költségének" része ezen esetben jól kiszámítható!
jáger laszló
Erre e pohár pezsgővel inni kell!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.