A felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói tudnak menni külföldre, az Erasmus forrásai az őszi és a tavaszi félévben is rendelkezésre állnak.

A fideszes komisszár szerint minden a legnagyobb rendben van az Erasmus program forrásaival – két sorral lejjebb beismerte, hogy mégsem

Felmondta a propagandát a fideszes. Forrás: M1

Ezt a Tempus Közalapítvány fideszes főigazgatója állította az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A fideszes-keltető Fidelitasból kiemelt Bodrogi Richárd az idén hetedik alkalommal múlt héten megtartott Erasmus napokról szólva elmondta: Magyarországon október 10-én rendeztek nyílt napot, ahol bemutatták a programot a célcsoportoknak – írja a Magyar Nemzet.

Az Erasmus program legnagyobb vonzereje az, hogy lehetőséget biztosít mobilitásra, ami tapasztalatszerzést, fejlődést és kapcsolatépítést tesz lehetővé – idézett fel egy evidenciát Bodrogi.

Bodrogi Richárd jelezte: az Erasmus programnak több szektora van, a felsőoktatás mellett a sport, az ifjúság, a köznevelés, a szakképzés, a felnőttoktatás is szerepel benne.

Ezek közül a felsőoktatási szektorban van csak nehézség, mert idén nem tudtak szerződést kötni a 21 modelváltott (magyarul fideszes káderek által megszállt) intézménnyel. Apró szépséghiba, hogy éppen ez az Erasmus legfontosabb célterülete.

Bodrogi szerint a 2022-ben kötött szerződések 2024 június végéig biztosítják a keretet, amit a fidesz-kormány a mi adóforintjainkkal kénytelen kiegészíteni.

Forrás: Magyar Nemzet, M1
Fotó: M1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.