A gyanú szerint a Paks2 beruházásra szóló fiktív állásajánlatok hátterében tiltott adatgyűjtés áll. 

A Facebookon megjelent, és azóta nagyrészt törölt felhívások nyomán 10-15 ezer ember adhatta meg adatait a fiktív hirdetések közzétevőinek – írta meg a Népszava.

Nincs is munka, mégis romákat toboroztak Paks 2 építésére, vajon miért?

A Paks II. atomerőmű építési területe a helyszínen tartott sajtóbejárás napján, 2023. szeptember 22-én. – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jelenleg alig van munkalehetőség Pakson, és azt is könnyedén betöltik helybeli munkavállalókkal, így többeknek feltűntek a hirdetések, amelyben reggel 7 órától este 5 óráig tartó munkára 1700 forintos órabért ajánlottak, és hosszú távú, négy-öt évre szóló munkaszerződést. A jelentkezőktől azt kérték, hogy a megadott e-mail címek valamelyikére küldjék el lakcímkártyájuk, személyi igazolványuk, adó- és tb-kártyájuk másolatát. Volt, aki a Belügyminisztériumra hivatkozva szállást és ellátást is ígértek.

Az ajánlat túl szép volt, hogy igaz legyen, bár többen jóhiszeműen megosztották a hirdetést, a gyanú szerint 10-15 ezer ember adhatta meg személyes adatait. Az személyes adatok nagyon értékesek lehetnk akár a politikában a kamupártok számára is, és visszaélésekre adhatnak okot, ezért Lakatos Oszkár, az ORÖ megbízott elnöke és Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője feljeletést tett az ügyben.

Forrás: Népszava.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
@FLETÓ: Hálából... mert azt mondta, "Van egy ember, úgy hívják, Orbán Viktor. Hallottak már róla? Valószínűleg ő az egyik legerősebb vezető a világon. Ő Törökország vezetője."
FLETÓ
Akkor a címlapon miért TRUMP van az amerikai zászlóval?
sokanvagyunk
@FLETÓ: Hálából... mert azt mondta, "Van egy ember, úgy hívják, Orbán Viktor. Hallottak már róla? Valószínűleg ő az egyik legerősebb vezető a világon. Ő Törökország vezetője."
jáger laszló
Ma még igazi munka nincs Pakson a romáknak,de ami késik az nem múlik!
Bízzatok romák Viktorban!!
O az aki munkát ad nektek!!!??
Ő a +váltó!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
@sokanvagyunk: :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.